Annons:

Sök

Annons:

Tors plan invigs med fullmatat program – torghandeln gör comeback

Frederika Svensson och Jenny Nilsson vid vattenspegeln, som testades för första gången i förra veckan då bilden togs. Sedan dess har ännu mer blivit klart på torget. Foto: Lotta Madestam

Tors plan invigs med fullmatat program – torghandeln gör comeback

Tors plan invigs med stort tårtkalas och ett fullmatat program för att passa alla åldrar. Dagen till ära gör torghandeln comeback på det anpassade torget.
– Det blir lite som Hultsfredsdagen i miniformat.

Annons:

Det säger Frederika Svensson, näringslivssamordnare på Hultsfreds kommun, och Jenny Nilsson från Hultsfred Handel, som har börjat räkna ner dagarna till invigningen den 22 september.

Programmet har tagit form. Det blir en rad aktiviteter som kompletterar torghandeln som tagit paus medan Tors plan byggts om.

– Det blir premiär för torghandel på den här ytan. Det kommer runt 30 knallar och ideella föreningar. Det kommer finnas väldigt mycket mat, allt från langos till hamburgare, berättar Jenny Nilsson, som är ansvarig för torghandeln för Hultsfred Handels räkning.

Ska känna sig delaktiga

Ambitionen har varit att göra en Hultsfredsdag i miniformat och att få med så många som möjligt av de verksamma kring torget och på gågatan, så de känner sig delaktiga.

För att ge några exempel svarar Family House, Synoptik och Studio S för en modevisning, Coop står för godisregn, Fastighetsbyrån presenterar Herrstorpet och allt avslutas med After Torg på Hulingen.

Självklart ska också Tors plan invigas, där Lars Rosander, kommunalråd, och Tomas Söreling, oppositionsråd, medverkar.

Det blir också stadsvandring där hembygdsföreningens Thorbjörn Svahn guidar liksom sång och musik med elever från Lindblomskolan och Johanna Wright. Tävlingar med Hultsfred Handel, minitivoli, fiskdamm och räddningstjänsten är på plats.

– Utvecklingskontoret serverar tårta och ÖSK har representanter på plats om man vill informera sig om framtida projekt. Jag tycker att vi tänkt brett när vi satt ihop programmet, kommunen och Hultsfred Handel tillsammans, för att engagera så många som möjligt, säger Frederika Svensson.

Hoppas många vill fira

Både hon och Jenny Nilsson hoppas att kommunborna ska vilja vara med och fira att torget är klart.

– Man ska komma ihåg att det är en vanlig fredag, varken en klämdag eller en helgdag, men det är en utökad torgdag som vi är stolta över. Jag tycker att det är en bra blandning för att locka alla åldrar, säger Frederika Svensson som också vill uppmuntra folk att ta en kvällspromenad till Tors plan, för det är tänkt mycket kring belysningen med ljuseffekter.

Hur känns det nu att vara i mål och få sätta ihop ett invigningsprogram?

– Jättekul. Det är så roligt också när man möter folk som tycker det är fint. Det blir på ett annat sätt nu när det är verkligt och det inte bara är en grop, säger Frederika Svensson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: