Annons:

Sök

Annons:

Förening firar 30 år – verksamheten har vuxit de senaste tio

Friluftsfrämjandet firar att det är 30 år sedan lokalavdelningen i Mörlunda bildades. Firandet sker vid lokalen i Ryssebo. Foto: Lotta Madestam

Förening firar 30 år – verksamheten har vuxit de senaste tio

Från en grupp och tiotalet aktiva barn till dagens fem, som får ett 50-tal barn att utforska och trivas i naturen.
– De senaste tio åren har föreningen blivit starkare igen, säger Ida Strömberg, ordförande i Friluftsfrämjandet Mörlunda-Vimmerby som firar 30 år.

Annons:

I september för 30 år sedan startade Friluftsfrämjandet en lokalavdelning i Mörlunda och första barngruppen kom till, en Mullegrupp fick bli den första.

– De första tio åren växte föreningen mycket och hade en stark verksamhet. Sedan minskade barngrupperna lite, men för tio år sedan blev föreningen starkare igen med både ökat antal barngrupper, ledare och medlemmar, berättar Ida Strömberg.

Koncentrerat till Mörlunda

Idag har man ett 80-tal medlemmar och fem aktiva grupper: Knytte, dubbla Mulle, Strövare och Lufsare.

– Deltagarna kommer inte bara från orten utan även från Målilla och Hultsfred exempelvis, och vi har även de från Storebro och Vimmerby, säger Ida Strömberg.

Som namnet avslöjar hade föreningen också verksamhet i Vimmerby en tid, men i brist på ledare är all verksamhet koncentrerad till Mörlunda som det är idag.

– Vi har fokus på Mörlunda sedan ett par år tillbaka. Vi räcker inte riktigt till för två orter. Vi får efterfrågningar ibland från de som bor i Vimmerby, men vi får inga ledare, förklarar Ida Strömberg.

Firar med tårtkalas och aktiviteter

På lördag firas 30-årsjubileet vid föreningens stuga i Ryssebo med drop-in.

Magdalena Evertsson kommer för att berätta om hur det gick till när den första barngruppen startade och det blir en aktivitetsdag med olika stationer där man får testa tändstål, gå på slackline, hänga i Ninjalinen, göra en trefot, provligga sovsäck i tält och göra en paracordnyckelring. 

– Vi bjuder på korvgrillning, pinnbörd och naturligtvis blir det tårta – det är ju ett kalas. Vi vill gärna fira föreningens första 30 år och visa upp vår verksamhet, avslutar Ida Strömberg.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: