Annons:

Sök

Annons:

  • Leta tomtar och käka knäckäpple en tradition som växer sig större

    Friluftsfrämjandet arrangerar Tomtemys vid Ryssebostugan med eldkorgar, ljusslingor, tomtejakt och knäckäpple bland annat. Arkivbild: Privat

  • Leta tomtar och käka knäckäpple en tradition som växer sig större

    Marknadsstånden sätts upp vid Ryssebostugan. Foto: Privat

Leta tomtar och käka knäckäpple en tradition som växer sig större

Lika självskriven som självaste Tomten tycks knäckäpplena vara, så i år har Friluftsfrämjandet bestämt att göra ännu fler för att möta efterfrågan när det är Tomtemys vid Ryssebostugan i Mörlunda.

Annons:

Ja, det är ändå något visst med den mångåriga traditionen knäckäpple, de hör liksom till märker Friluftsfrämjandet Mörlunda-Vimmerby som står bakom arrangemang Tomtemys, där det handlar om att leta efter tomtar i skogen.

– Alla barn och vuxna är välkomna till Ryssebo där vi ställer ut tomtar längs elljusspåret. Så ta med ficklampa, gå ut i vår magiska skog, leta rätt på tomtarna och räkna antalet, säger Ida Strömberg, ordförande.

Vill veta vad som står på önskelistan

Vid föreningens lilla röda stuga väntar sedan Tomten på att få träffa barnen och han vill gärna också höra vad som står på deras önskelista till jul.

– Den som vinner tävlingen får ett presentkort, så kan man gå och köpa det man önskar sig plus att vi har lite småvinster, säger Ida Strömberg.

Det hon hoppas nu är att det ska komma lite snö lagom till lördag, så det blir lite julkänsla.

– Om inte annat har vi satt upp ljusslingor och eldarna kommer vara tända så det blir lite juligt och mysigt. Det blir även lotteri, tipspromenad och chokladhjul.

Det är en aktivitet som har vuxit sig större och större för varje år som har gått sedan starten 2016. Förra året uppskattar man att arrangemanget lockade 300-350 personer. Det var ett större intresse än man räknat med, därav att knäckäpplena tog slut, så i år gör man ett 30-tal extra.

– Det är jätteroligt att Tomtemys uppskattas av så många, säger Ida Strömberg.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: