Annons:

Sök
  • HFK har släppt ny klubblåt och film – se färdiga resultatet här

    Premiär! Det färdiga resultatet visades för första gången på lördagen, dels vid en samling på Valhall (övre bilden) dels på HFK:s årsfest. Resterande bilder är skärmdumpar ur filmen. Foto: Privat

  • HFK har släppt ny klubblåt och film – se färdiga resultatet här

    HFK höll två samlingar på Valhall för att visa filmen offentligt för första gången under lördagen. Foto: Patric Engqvist

HFK har släppt ny klubblåt och film – se färdiga resultatet här

Idag var det stort releaseparty när HFK släppte sin nya låt ”Tillsammans är vi HFK”. Som dessutom kompletterats med en glädjespridande film som visar många människors kärlek till fotbollen.
– Jag hoppas alla i föreningen ska känna en stolthet, att vi gjort det här tillsammans, säger Patric Engqvist, projektledare och textförfattare.

Annons:

Det här är ett projekt som pågått sedan i våras och som engagerat hela fotbollsverksamheten kan man säga. Där meningen ”Våra hjärtan slår för HFK” är återkommande och visar den starka kärleken till klubben i deras hjärtan.

– När vi spelade in körsången till refrängerna medverkade säkert 350 medlemmar, allt ifrån juniorer till dam- och herrlagsspelare, ledare och de olika kommittéerna var med. Vi bjöd in hela föreningen, alla som ville fick vara med, säger Patric Engqvist som varit drivande i projektet, som genomförts i samarbete med RF SISU.

Göra vikänslan starkare

Resultatet är en drygt tre minuter lång låt. Men också en film som bygger på bilder från träningar, matcher och fikapauser i syfte att visa upp HFK:s fotbollsverksamhet. Och bilderna talar verkligen för sig själva – det här är en film som sprider glädje, värme, en starkt föreningskänsla och kärleken till fotbollen.

Nu hoppas Patric Engqvist att alla i föreningen ska känna en stolthet, att man gjort det här tillsammans.

– Min förhoppning är att det ska bygga ihop föreningen ännu mer, att den ska göra vår vi-känsla ännu starkare. Att det är vår låt, vår film, ”titta här, det här är vår förening, vi gör allt tillsammans”. Så hoppas jag att det ska bli, säger Patric Engqvist.

Släpptes under lördagen

På lördagen var det äntligen dags för officiellt låt- och filmsläpp. Först var det två sittningar på Valhall och helt nyligen släpptes den på seniorernas årsfest på Hotell Hulingen. Till applåder och hyllningar får man förmoda.

– När vi satt i våras och planerade för årsfesten sa Putte (Svensson Sahlin) att vi borde göra en video, som vi gjorde under pandemin, få med en massa föreningsmänniskor och släppa den på årsfesten som ett dragplåster. Det födde en tanke hos mig att göra en ny låt och göra en film kring den, berättar Patric Engqvist.

– Det här var egentligen en låt som Ken Kängström och Kristoffer Rydstrand hade, som liksom låg i byrålådan och som de inte gjort något med. När jag hörde den kände jag direkt att den skulle bli perfekt att sätta text till, tillägger Patric Engqvist som skrivit låttexten.

Vad tycker du om det färdiga resultatet?

– Jag är nöjd, men jag har ärligt ångest nu över vad folk ska tycka. Jag har ju nördat ner mig totalt i det här, hållit på med filmklippen i två månader nu, ältat och valt fram och tillbaka. Till slut blir man fyrkantig i huvudet, säger Patric Engqvist och skrattar. Men jag har provspelat det för en del, någon har sagt att de blivit tårögda, så jag får nog säga att jag känner mig jättenöjd.

Fakta

Medverkande i Tillsammans är vi HFK

Musik: Ken Kängström och Kristoffer Rydstrand

Text: Patric Engqvist

Arrangemang och produktion: Ken Kängström, Kristoffer Rydstrand och Patric Engqvist.

Sångstämmor: Emil Johansson, Johanna Wright, Dexter Kängström, Selma Engqvist, Ken Kängström, Kristoffer Rydstrand och Patric Engqvist.

Körsång: Runt 350 HFK-medlemmar.

Inspelning, redigering: Studio Rosenfors

Samarbetspartner: RF SISU

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: