Annons:

Sök
  • Tv-profilen från Odensås gästade Bergfeldt – undvek frågan helt

    Marcus Oscarsson från Odensås utanför Virserum gästade Carina Bergfeldts talkshow i fredags kväll. Foto: Bildbyrån

  • Tv-profilen från Odensås gästade Bergfeldt – undvek frågan helt

    Marcus Oscarsson gästade Carina Bergfeldt och fick frågor om kronprinsessan Victoria. Foto: Bildbyrån

Tv-profilen från Odensås gästade Bergfeldt – undvek frågan helt

Tv-profilen Marcus Oscarsson från Odensås utanför Virserum gästade Carina Bergfeldts populära fredagsprogram. Där fick han berätta om den tidning han startade i förskolan.

Annons:

Redan som liten klev Marcus Oscarsson in i mediabranschen genom att starta den lilla tidningen Odensås Lantpress med cirka 20 prenumeranter. Det blev startskottet för hans karriär som sedan har tagit honom hela vägen till att bli politisk kommentator i TV4 och expert på amerikansk politik.

Om detta fick han berätta när han gästade Carina Bergfeldts talkshow på SVT under fredagskvällen. 

– När jag var fem år så tog pappa upp en plansch över en världskarta. Där skrev jag upp alla flaggor och alla huvudstäder. Då förstod jag att det fanns en värld som var större än mitt barndomsrum, berättade Marcus Oscarsson. 

Han var också väldigt tidig med att börja konsumera nyheter och startade som sagt Odensås Lantpress. 

– Den var på 18 till 20 sidor, så den var ganska ambitiös. Jag skrev om kossorna som smet ut, vad som hänt under älgjakten och om presidentvalet i USA.

Åker aldrig taxi

Han berättade också att han bär Småland med sig fortfarande. 

– Jag har samma intressen som jag hade när jag var liten. Jag åker alltid billigast klass och åker aldrig taxi. När jag gjorde lumpen, så låg jag och pratade om amerikansk politik ute i tältet i februari. 

Han fick också frågor om när han läste aspirantprogrammet tillsammans med en mycket känd person. Det var nämligen kronprinsessan Victoria, men Marcus Oscarsson ville uppenbarligen inte svara på frågor om henne. Carina Bergfeldt försökte pressa på.

– Hon hörde av sig några år senare och ville ha lite "Marcus svarar och förklarar"? försökte Bergfeldt. 

Tog sig ur situationen

Men Marcus Oscarsson tog sig ur situationen utan att svara på frågan, men han konstaterade att kronprinsessan nog var den som ställde näst flest frågor efter honom under aspirantprogrammet. 

– Jag tycker det är så härligt, från koja till slott, att alla är intresserade av politik. För det påverkar ju hela våra liv. Så jag ställer gärna upp vem som än frågar, svarade Marcus Oscarsson.

Han berättade att han 20 år efter att ha sett Bill Clinton vinna presidentvalet 1992 fick göra valvakan 2012 och att det var en dröm som gick i uppfyllelse. Han berättade även att han på fritiden äter mycket choklad, gärna tittar på inspelade amerikanska valvakor och älskar romantiska komedier – med lyckliga slut.

Övriga gäster var Carina Berg, Maria Montazami och Zara Larsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: