Annons:

Sök
Antikrundans expert chockade Linus – så mycket är hans tomte värd

Linus Karlsson från Målilla fick inleda senaste programmet av Antikrundan, där Joakim Bengtsson värderade hans tomte. Foto: SVT

Antikrundans expert chockade Linus – så mycket är hans tomte värd

Linus Karlsson från Målilla höll på att fara baklänges när han fick sin tomte värderad på Antikrundan. Experten Joakim Bengtsson chokade honom rejält.
– Reaktionen från folket som stod omkring mig glömmer jag aldrig, säger han.

Annons:

Linus Karlsson är tomtesamlare och fick inleda Antikrundans program från Motala som sändes på torsdagskvällen. Bara det att han inte vet vem som gett honom tomten är en spännande historia i sig, som fick stort utrymme i programmet.

– Det är många som vet om att jag är tomtesamlare, så jag får många tomtar. Det kan ligga en tomte i brevlådan, stå en på min trappa eller som den här, som stod i en svart sopsäck på altanen för kanske fem år sedan, berättar Linus Karlsson som undersökt saken med dem han misstänkt, men mysteriet har inte klarnat.

"Blev alldeles till sig"

När Antikrundan spelades in i Virserum sommaren 2022 begav han sig dit för att få just den här skänkta tomten värderad.

– Men jag kom för sent, det fanns ingen inspelningstid kvar. Men Joakim Bengtsson blev alldeles till sig och sa ”Nu beger du dig till närmaste inspelningsplats nästa år”, så jag åkte till Motala i somras, berättar Linus Karlsson.

Där fick han tomten värderad till 50 000 kronor!!

– Efter sa Joakim att jag kanske kan få 75 000 kronor, men det klipptes bort – och det kanske var lika bra det, säger Linus och skrattar.

Hur reagerade du när den visade sig vara värd så mycket?

– Jag höll på att fara baklänges. De som stod runt mig, som stod i kö för att få saker värderade gav upp ett jätteljud. Deras reaktion glömmer jag aldrig, det är nog det jag minns mest.

Vad tycker du om tomten nu, efter värderingen?

– Det är samma som innan. Den är inte snygg, men har sin charm. Den är stor och bökig och tar upp ett helt bord om den ska stå komplett.

Det är ingen tidigare ägare som gett sig till känna efter programmet?

– Nej, ingen har hört av sig. Bara många andra som är chockade och förvånade över att den var så mycket värd. Sedan kan man ju inte bara tro på någons ord, om de skulle säga att de gett mig tomten.

Har du tecknat någon extra försäkring på tomten nu?

– Nej, men jag har höjd försäkringspremie på hemförsäkringen eftersom jag har min tomtesamling, säger Linus Karlsson som också hade med sig domarstolen, som numera står i Målilla Tingshus.

– Om det kommer med i nästa avsnitt vet jag inte, men de blev i alla fall fascinerade.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: