Annons:

Sök

Annons:

  • Hon är ny fackordförande – här är hjärtefrågorna hon tar upp kampen för

    Kaiza Larsson är ny ordförande i fackförbundet Kommunal sektion Hultsfred-Högsby. "Jätteintressant och ett viktigt arbete", säger hon. Foto: Privat

  • Hon är ny fackordförande – här är hjärtefrågorna hon tar upp kampen för

    Kaiza Larsson fick ta emot ordförandeklubban vid årsmötet av Alexandra Svensson, som började som oppositionråd vid årsskiftet. Foto: Privat

Hon är ny fackordförande – här är hjärtefrågorna hon tar upp kampen för

Kaiza Larsson, 34, är ny ordförande för Kommunal Hultsfred-Högsby. Kärleken till jobbet som undersköterska får henne att fortsätta sitt ordinarie jobb precis som tidigare samtidigt som hon tar upp kampen för fria arbetsskor, heltid som norm och arbetstidsförkortning.

Annons:

Alexandra Svensson lämnade över klubban och ansvaret för 1 200 medlemmar till Kaiza Larsson vid Kommunals årsmöte i förra veckan.

– Det är jättespännande. Det är lite nervöst att ta över efter Alexandra, hon har gjort ett toppenjobb, säger Kaiza Larsson.

Omröstning mellan två nominerade

Det var två nominerade till uppdraget, det ser Kaiza Larsson som en styrka och ett bevis på stort intresse för det fackliga arbetet. Efter omröstning stod det klart att Kaisa fått flest röster.

– Det ser jag som en ära så klart. Sedan är Sandra Karlsson en toppentjej också verkligen, så jag hade inte blivit ledsen om det varit hon som klivit upp. Jag har stort förtroende för henne.

Blir kvar som undersköterska

Kaiza Larsson är undersköterska och jobbar på en demensavdelning. 

– Jag tycker om mitt jobb och vill vara på mitt jobb, så jag kommer fortsätta på mina 40 procent på sektionen och får handskas med det helt enkelt, säger Kaiza Larsson som redan tidigare arbetat inom Kommunal. Dels fackpolitiskt tillsammans med Alexandra Svensson, men också som försäkringsinformatör.

Vilka frågor brinner du mest för som ordförande?

– Jag kommer fortsätta driva Jeanette (Perssons) fråga om arbetsskor. Det ligger mig varmt om hjärtat, vi kommer inte ge oss i den frågan. Sedan är det arbetstidsförkortningen, som är väldigt omtalat just nu. Flera fackförbund är på samma sida, vi ska ju hålla ett helt arbetsliv. Tittar man på de yrken som går under Kommunal så är det väldigt roliga yrken, men de är också tuffa och slitsamma.

Kaiza Larssons tredje hjärtefrågor är heltid som norm.

– Vi har det i Hultsfred inom vård och omsorg som det är idag, men vi har fortfarande skolan där man går på halvtidsavtal, vilket är katastrof enligt mig.

"Kommer sträva efter"

Tyvärr har man inte ombud på alla arbetsplatser som det är idag, det hoppas Kaiza Larsson att det ska bli ändring på.

– Det är något vi önskar och kommer sträva efter. Vi har ökat antalet arbetsplatsombud och skyddsombud men vill upp lite till. Utan ombuden är det inte säkert vi får till oss hur det ser ut på arbetsplatserna.

Hur känns det nu när du tagit över ordförandeklubban?

– Jag trodde väl inte att jag skulle våga ställa upp i något sådant här, det hade jag inte tänkt för snart två år sedan när jag började arbeta på sektionen. Men det är jätteintressant och det är ett viktigt arbete helt enkelt, säger Kaiza Larsson som hoppas få se en medlemsökning.

– Vi har många medlemmar inom vården, det märker vi på våra möten. Men vi skulle önska att det kom också från de andra verksamheterna inom Kommunal, som skolans värld, kyrkan och våra bönder. Där har vi något att bita i.

Alexandra Svensson avgick som ordförande redan vid årsskiftet för att bli oppositionsråd.

Fakta

Kaiza Larsson

Ålder: 34 år

Bor: I Hultsfred

Familj: Sambo och två små pojkar.

Sådan är jag: Lugn

Gör helst på fritiden: Umgås med min familj.

Det här visste ni kanske inte om mig: Att jag läst Drama på universitetet. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: