Annons:

Sök

Annons:

Värnar verksamhet hotad av nedläggning –

En räddningsaktion i form av en stege syns i Hultsfred sedan i måndags. Budskapet: "Stäng inte Stegen!" Foto: Simon Henriksson

Värnar verksamhet hotad av nedläggning – "Är förskräckligt"

Det har skapats en aktion för att rädda nedläggningshotade verksamheten Stegen.
– Det behövs fler platser som Stegen, mer värme, mer ödmjukhet och mer kärlek. Det är det vi behöver, säger Kenneth Rosén.

Annons:

Han är en av de som vänder sig starkt emot att Stegen föreslås att läggas ner i besparingssyfte.

– Jag tycker det är väldigt, väldigt synd. Jag tror att de som bestämmer biter sig i tummen, säger Kenneth Rosén i egenskap av kommuninvånare och medmänniska.

Ingrid Bågvik, även hon från Hultsfred, slår också vakt om verksamheten.

– Det är förskräckligt om Stegen läggs ner, ur flera aspekter, säger hon.

Dök upp ett budskap

Det var i april som socialnämnden föreslog bland annat en nedläggning av Stegen, den kommunala verksamheten som erbjuder deltagarna sysselsättning och arbetsträning. Det som en följd av det stora sparkrav som lagts på nämnden.

Sedan dess har det varit tyst kring förslaget, tills i måndags när en stickad stege plötsligt stod utanför Valhall med budskapet ”Stäng inte stegen!” Som ”Garnändorna” uppges stå bakom.

– Ett bra initiativ och vackert utfört, säger Kenneth Rosén och tillägger:

– Det tycks som om allt går i samma linje, att saker bara ska bort. Det finns inte plats för värme och ödmjukhet längre på något lustigt vänster. Det behövs fler platser som Stegen, mer värme, mer ödmjukhet och mer kärlek, det är det vi behöver.

Viktig verksamhet

Han motiverar sin ståndpunkt med att det är en viktig verksamhet för en grupp människor som kan få känna sig värdefulla och behövda genom att arbeta där.

– En nedläggning skulle drabba människor som har svårt på ett eller annat vis, som hjälps att komma in i samhället genom verksamheten. De får chansen till ett liv, likvärdigt med andra som får gå till jobbet och fylla sina dagar med något som de förhoppningsvis känner är meningsfullt, de får arbetskamrater och träffa människor, säger Kenneth Rosén som inte kan dölja sin upprördhet.

– En bieffekt av verksamheten är att det är bra med återvinning och hållbarhetstänk. Loppisen är väldigt uppskattad. Jag tycker själv att det är ett väldigt trevligt ställe att komma till, där man kan handla utan att behöva skicka efter saker som åkt jorden runt.

 "Hoppas de tänker om"

Ingrid Bågvik är inne på samma linje.

– De människorna som jobbar där kanske inte får något annat jobb. En del har vissa svårigheter, där är de någon och gör ett jättebra jobb. Så det är framför allt för deras skull som jag tycker Stegen ska vara kvar.

– Men också för oss som nyttjar deras tjänster. Vi är jättemånga pensionärer som nyttjar servicen med exempelvis gräsklippning och snöskottning. Vad händer med alla oss om de lägger ner, ifrågasätter hon. Många har sin trygghet där plus att många handlar på loppisen, det är jättebra. Så verksamheten bör vara kvar ur flera aspekter.

Hon har också sett Stegen utanför Valhall.

– Den var fantastisk och den har ett viktigt budskap. Jag hoppas de tänker om, så Stegen får vara kvar.

Här kan du läsa om att stora besparingar väntar – så blir budgeten nästa år.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: