Annons:

Sök

Annons:

  • Riskfyllda hål har fyllts igen –

    De riskfyllda hål som Open Infra lämnade när fiberarbetet pausades har fyllts igen. "Sett i backspegeln borde vi ha gjort det omgående. Vi vill göra rätt”, uppger företagets Karin Sundin. Foto: Lotta Madestam

  • Riskfyllda hål har fyllts igen –

    Så här såg det ut tidigare. "Vi gav Open Infra order om att åka ut och rätta till felen", säger Ida Nyborg på Trafikverket. Foto: Lotta Madestam

Riskfyllda hål har fyllts igen – "Borde gjort det omgående"

När Open Infras grävarbete stoppades av länsstyrelsen lämnades stora, djupa hål. Nu säger sig Trafikverket ha gett fiberföretaget order att åka ut och rätta till felen.

Annons:

I samband med att Länsstyrelsen stoppade Open Infras arbete i delar av de tre kommunerna Hultsfred, Västervik och Högsby den 21 maj pausades inte bara arbetet med att gräva för fiberkablar, utan också arbetet med att fylla igen de hål som redan grävts.

”Så fort vi återupptar arbetet efter godkänd åtgärdsplan skall uppgrävda hål läggas igen”, svarade Open Infras PR-chef Karin Sundin på Dagens Hultsfreds fråga hur länge hålen riskerade stå övergivna.

”Borde ha gjort det omgående”

Bland annat utmed väg 719, som går längs med Stationsvägen i Mörlunda, lämnades ett stort uppgrävt hål, där en del av skyddsräcket stod i körfältet.

Arbetet har inte återupptagits, men nyligen fylldes hålen igen, bland annat även på Ljungvägen och vid kyrkan.

Hur vill du kommentera att hålen blev stående längre tid än tänkt?

”Det är förstås inte bra. Planen var direkt återställande dagen efter håltagning. Grävförbudet som Länsstyrelsen införde gjorde att vi pausade allt arbete. Efter kontakt med Trafikverket åtgärdade vi direkt, och sett i backspegeln borde vi ha gjort det omgående. Vi vill göra rätt”, svarar Karin Sundin som beklagar att projektet i Mörlunda drabbats av försening.

"Nu pågår ett intensivt arbete för att korrigera det vi fått anmärkningar på så vi kan lösa internetanslutningarna i Mörlunda", uppger hon.

Ord står mot ord

Ord står mot ord om vad som föranlett att hålen fyllts igen.

”Vi fattade beslutet själva utifrån osäkerhet om hur lång tid uppehållet skulle pågå”, svarar Karin Sundin på mail.

Medan Trafikverket har en annan version.

– Trafikverkets representant var i trakten, körde förbi och såg bristerna i deras arbete. Vi gav Open Infra order om att åka ut och rätta till felen, säger Ida Nyborg, enhetschef på Trafikverket.

Förstår att det är förvirrat

Hon kan dock förstå att det råder stor förvirring kring arbetena i de tre kommunerna, sedan länsstyrelsen stoppat arbetet.

– Besluten är inte adresserade till Trafikverket, så vi har inte fått information om att de gett grävförbud till Open Infra, utan jag har fått begära ut handlingarna från länsstyrelsen, säger Ida Nyborg.

– Jag drar slutsatsen att det statliga vägnätet inte är berört, tillägger hon. Vi ska ha samverkansmöte på tisdag med kommunen och länsstyrelsen, då ska jag säkerställa vad länsstyrelsen menar med sina beslut.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: