Annons:

Sök

Annons:

Ny aktivitet i Hultsfred – vill ge barn minnen från sommarlovet

"Folkparkens dag för alla barn” arrangeras av Folkparkens Vänner, där Rosie Folkesson är ordförande. Clownen Mike och hoppborg är bara två saker ur det omfattande programmet. Foto: Lotta Madestam/pressbild/Mostphotos

Ny aktivitet i Hultsfred – vill ge barn minnen från sommarlovet

Folkparkens Vänner vill att alla barn ska ha något att minnas efter sommarlovet. Det födde tanken på en ny aktivitet – "Folkparkens dag för alla barn”.

Annons:

På söndag är det premiär för ett helt nytt arrangemang i folkparken som vänder sig till barn och deras föräldrar. Ordförande Rosie Folkesson kan berätta mer om hur tankarna gått.

– Hela kommunen jobbar mycket med ”Rikare kommuninvånare”. Det finns många som inte har det så fett, statistiken visar att många barn kommer från familjer med ganska dålig ekonomi.

– Vi ställde oss frågan om vi inte kunde göra en dag för barn, så alla får någonting att minnas efter sommarlovet.

Fullspäckat program 

Genom att arrangera kollo gör Fritidsgården något för de äldre barnen. Folkparkens Vänner vänder sig i stället främst till de lite yngre.

Programmet är fyllt av aktiviteter, som ansiktsmålning, pyssel, bollkastning, lyckohjul, man kan testa på att åka häst och vagn, hoppa hoppborg, spela krocket och gå tipspromenad. Dessutom kommer Clownen Mike och under gymnastikklubbens ledning kan man prova på dans, Bamsegympa och prova sin balans i klubbens rörelsebana.

– På entrébiljetten, som inte kostar något, finns tre hjärtan. När man gjort tre aktiviteter och fått alla hjärtan kryssade får man en glass, skänkt av HFK:s motionsseniorer, säger Rosie Folkesson.

Vad tror du om gensvaret?

– Det är jättesvårt att säga i Hultsfred, ibland kommer det jättemånga, ibland färre. Det är bara att avvakta och se. Vi hoppas förstås att det kommer många, för det är kul för barnen om de har många att leka med. Vi har sett att vårt inlägg på sociala medier börjat delas flitigt nu de sista dagarna, så vi hoppas att det sprider sig.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: