Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Hultsfred får nytt event – klart också var

    Hultsfred får ett nytt event, "Sommarkväll i centrum". Fem olika aktörer går in som värdar varsin kväll, med ansvar för att erbjuda servering på torget. Foto: Lotta Madestam

  • Hultsfred får nytt event – klart också var

    Wesses gitarrgubbe har fått kärlek av Hans Karlsson och hans kollegor på ÖSK. Nu är det bestämt att symbolen ska pryda Tors plan. Foto: Arkivbild

  • Hultsfred får nytt event – klart också var

    Foto: Lotta Madestam

Hultsfred får nytt event – klart också var "Gitarrgubben" hamnar

Hultsfred får ett nytt sommarevent – ”Sommarkväll i centrum”. Inför premiären kommer dessutom ”Gitarrgubben” att få sin nya plats på Tors plan, under överseende av skaparen själv.

Annons:

Kommunen har initierat idén och efter kontakt med det lokala näringslivet landade man i ett event som fått namnet "Sommarkväll i centrum”.

Fem olika aktörer går in som värdar under fem torsdagskvällar, med ansvar för att erbjuda servering på torget. Årets värdar är Hos Annika, Hotell Hulingen, Frendo i Hultsfred, Hultsfred Handel och Hultsfred Strandcamping.

– Det är de vi haft dialog med och ur de dialogerna landade ”Sommarkväll i centrum”. Vi vill aktivera torget och vi vill göra det ännu mer långsiktigt, det här blev årets upplaga av det, säger Frederika Svensson, kommunens näringslivssamordnare.

 Varje värd samarbetar med en förening som har en egen aktivitet, allt ifrån allsång, livemusik och DJ till bingo, streetbasket och cornhole.

Gitarrspelaren får ny plats

Inför premiären på torsdag blir det också premiär för "Gitarrgubben", eller "Gitarrspelaren” som kommunen väljer att kalla den, på sin nya plats. Nu är det bestämt att han kommer pryda Tors plan.

När verket ställs på plats kommer konstnären Magnus ”Wesse” Westrin att finns med för en premiärspelning med spelemannen, som blivit en symbol för Hultsfred. Han var länge saknad av ortsborna, som befarade att konstverket var borta. Men det visade sig att ÖSK tagit hand om honom och gett honom kärlek.

Hur har era tankar gått kring satsningen på ett nytt arrangemang?

– Vi har tänkt mycket, vi har tänkt stort och litet. Vi tycker att torget behöver aktivering nu när det finns och att det ska finnas för våra kommuninvånare och även för de som gästar oss på sommaren som turister. Sedan har vi inte riktigt landat i vad det är, utan det här är en första satsning som kan bli mer eller mindre framöver.

Hur har gensvaret sett ut sedan ni delat informationen?

– Det har varit väldigt positivt det vi fått till oss. Det är värdefullt att få synpunkter och tankar kring det, vad det ska utvecklas till i framtiden. Det är nu vi har chans att känna lite på vad man skulle kunna göra kommande år. Allt kommer utvärderas i höst, det är då vi formar framtiden, säger Frederika Svensson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: