Annons:

Sök

Annons:

Olycka rubbar företagets åtgärder – hade hoppats undvika förseningar

Den vita sopbilen var tänkt att gå extra, men blev ordinarie efter en olycka i förra veckan som orsakat förseningar i sophämtningen i kommunen. Foto: Lotta Madestam

Olycka rubbar företagets åtgärder – hade hoppats undvika förseningar

Det är förseningar i sophämtningen i Hultsfreds kommun. Anledningen är att en sopbil gick av vägen och välte i förra veckan.
– Vi har tagit in ny personal och var ett fordon kort under några dagar, det gör att vi ligger efter, säger driftschef Matthias Romin.

Annons:

Han hade verkligen hoppats kunna undvika förseningar i sophämtningen. För att undvika förra sommarens upprepade problem satte nämligen GDL:s underentreprenör Börjes Logistik & Spedition AB in extra sopbilar och ytterligare personal.

”Så istället för sex har vi sju fordon samtidigt som vi har tre extra personal jämfört med förra sommaren”, sa Matthias Romin i en tidigare artikel.

Bil gick av vägen

På fredagen kom beskedet att det är förseningar i sophämtningen i Hultsfreds kommun. Anledningen är att en av åkeriets sopbilar gick av vägen och välte vid en olycka i förra veckan, med sjukskriven personal som följd.

– Vägen brast efter att det regnat. Där tappade vi extrabilen vi tagit in, som istället blev ordinarie. Nu har vi fått in en bil till, så vi är tillbaka på sju, men det tog några dagar. Vi har även fått in ny personal, men det tar lite tid att lära upp. Det är lite komplext.

Hur tänker du kring sommaren nu?

– Jag är väldigt positiv, jag hoppas verkligen att det är sista veckan med förseningar, men jag kan aldrig lova något.

Bilen som gick av vägen är på verkstad och förväntas inte vara tillbaka i drift förrän i oktober, säger första prognosen.

Hur mår personalen?

– Bra, personalen har fått uppbackning och hjälp, det kopplar företaget alltid in när det händer olyckor. Det hör till våra rutiner. Personalen är det viktigaste vi har, säger Matthias Romin som hoppas på folks förståelse.

Körs ifatt under helgen

Nu arbetar man med att tömma alla kärl så snart som möjligt, även tömning under helgen kan bli aktuellt. Så man uppmanar invånarna att låta kärlen stå framme på tömningsplatsen tills de blivit tömda.

– Det ska köras i fatt under helgen, så till nästa vecka är vi gröna, hoppas jag verkligen. Vi är inte i närheten av de förseningar vi haft tidigare somrar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: