Annons:

Sök

Annons:

  • Projektet närmar sig slutet – men här är man oense med entreprenören

    Norra Oskarsgatan är besiktad efter det omfattande projektet, med en del åtgärdsarbete som också är i det närmaste klart. Nu återstår bara en etableringsbesiktning av växterna. Foto: Lotta Madestam

  • Projektet närmar sig slutet – men här är man oense med entreprenören

    Kvalitén på asfalten på sidogatan Gärdesvägen är inte godkänd, ÖSK är inte riktigt överens med entreprenören om åtgärderna. Foto: Lotta Madestam

  • Projektet närmar sig slutet – men här är man oense med entreprenören

    På två ställen var farthindren fel, bland annat vid Sibylla har man asfalterat om så det blev lägre och mjukare. Foto: Lotta Madestam

  • Projektet närmar sig slutet – men här är man oense med entreprenören

    "Dagvattendikena är jag personligen mest nöjd med att vi fick till. Den dagen det är fullbyggt och asfalt på hela området är jag tacksam att vi gjort de här öppna dikeslösningarna", säger projektchef Jens Karlsson.

  • Projektet närmar sig slutet – men här är man oense med entreprenören

    Efter besiktningen har kantstenar behövt sänkas eftersom de inte gick till noll, det vill säga i linje med asfalten.

  • Projektet närmar sig slutet – men här är man oense med entreprenören

    Jens Karlsson är nöjd, han tycker Norra Oskarsgatan blev som man tänkte sig inför projektet.

Projektet närmar sig slutet – men här är man oense med entreprenören

Projekt Norra Oskarsgatan börjar närma sig slutet sedan bland annat kantstenar och farthinder åtgärdats. Bara en besiktning av växterna återstår.
– Kvalitén på asfalten på en av sidogatorna är heller inte godkänd. Där är vi inte överens med entreprenören om vilken åtgärd som ska till, säger projektchef Jens Karlsson, som lyfter fram en sak som han är extra nöjd med.

Annons:

Besiktningen efter det omfattande arbetet på Norra Oskarsgatan genomfördes i april. Med följden att entreprenören NCC fick i uppdrag att åtgärda en del saker. Asfalt och kantstenar var en stor punkt, enligt Jens Karlsson.

– Kantstenar har behövt sänkas eftersom de inte gick till noll, det vill säga i linje med asfalten, och en del var lösa och inte tillräckligt förankrade. På två ställen var också guppen fel, bland annat vid Sibylla har man asfalterat om så det blev lägre och mjukare.

Kvalitén på asfalten inte godkänd

Kvalitén på asfalten på sidogatan Gärdesvägen är heller inte godkänd, men där är ÖSK inte riktigt överens med entreprenören.

– De håller med om att det är en brist, men vi är inte överens om vilken åtgärd som ska ske. Vi anser att hela gatan ska asfalteras om. Där diskuteras olika alternativ, från att bara lägga en topp, extra klister eller om det ska vara en punkt på garantibesiktningen om några år, när vi ser hur det klarat sig. Där är vi inte riktigt i mål kring åtgärden.

Tre externa besiktningsmän har varit på plats, en för mark, en för VA och en för el. Fortfarande återstår en besiktning, den av växterna.

– Det är en etableringsbesiktning kvar, den kommer göras under september. Planteringarna är överlämnade från entreprenören, men inte ängssådden. De ska först se så växterna klarat sommaren och det ingår att de ska slå den en gång under hösten.   

Skulle du säga att det är en rimlig mängd och rimliga saker som åtgärdats med tanke på projektets storlek?

– Inför besiktningen var det många saker som inte var gjorda och klara, som inte var normalt. Bland annat en bevattningsbrun, även vissa planteringar och de fick gräva upp lite som inte var lagt, ett bevattningssystem bland annat, säger Jens Karlsson och fortsätter:

– Orsaken vi fått till oss är att materialet inte fanns hemma, men vi anser att det är standardprodukter. Så jag är lite förvånad att det var mycket som inte var färdigt.

Blev det som ni tänkte er när projektet inleddes?

– Ja, det skulle jag säga. Lite höjder på gator i förhållande till tomter har förändrats och löst sig under resans gång. Exempelvis hade Willysfastigheten redan byggts, så där fick vi anpassa efter verkligheten. Det är inget som är konstigt att det blir så, och inget gemene man ens tänker på tror jag, men det är lite sådant som avviker.

Kan du nämna något som du är särskilt nöjd med, som du tycker blev extra bra?

– Dagvattendikena är jag personligen mest nöjd med att vi fick till och de blev bra med planteringarna också. Sedan kommer det ta några år innan växterna tagit sig fullt ut.

– Man tänker kanske inte så mycket på det nu, just nu är det ingen fara, men den dagen det är fullbyggt och asfalt på hela området är jag tacksam att vi gjort de här öppna dikeslösningarna, då kommer de göra stor nytta. Vi har en hög belastning i Norra Oskarsgatan eftersom hela Ekeberg är påkopplat där, så det var en nödvändighet att göra de här öppna lösningarna för att bromsa vattnet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: