Annons:

Sök

Annons:

  • Bättre start än väntat – bygget har tagit rejäla kliv framåt

    Så här ser det ut på platsen idag. Vädret har varit gynnsamt för bygget av en ny brandstation i Rosenfors, vilket är en anledning till att man ligger före i tidsplaneringen. Foto: Lotta Madestam

  • Bättre start än väntat – bygget har tagit rejäla kliv framåt

    Arbetet marscherar snabbt framåt, så här såg det ut för bara några veckor sedan. Foto: Lotta Madestam

Bättre start än väntat – bygget har tagit rejäla kliv framåt

Starten har gått bättre än väntat med bygget av en ny brandstation i Rosenfors. Om sex veckor räknar Novum Samhällsfastigheter ha ett tätt hus på platsen.

Annons:

Första spadtaget till en ny brandstation i Rosenfors togs i maj. Nu syns tydliga tecken på att satsningen tagit rejäla kliv framåt.

– Det har hänt mycket, där är full aktivitet, säger Martin Andersson, produktutvecklingschef på Novum Samhällsfastigheter, som bygger och sedan ska hyra ut fastigheten till Hultsfreds kommun. Det är ett för kommunen nytt koncept man valt att testa.

Det här är första brandstationen Novum Samhällsfastigheter, med säte i Helsingborg, bygger.

Vad har hänt på platsen de här fyra månaderna?

– Vi har gjutit plattan i två omgångar kan man säga, först för lågdelen. Det gjorde vi innan semestern, så den fått härda. 

– Samtidigt med det gjöt vi också fundamenten för vagnhallen, så vi har rest stommen för både vagnhallen och lågdelen efter semestern.

Ligger ni rätt i tidsplanen?

– Vi ligger till och med lite före, så vi tittar på ett tillträde för räddningstjänsten i maj månad. När vi träffades för första spadtaget var vår förhoppning att vi skulle vara klara innan semestern, så det klarar vi med råge.

Gynnats av bra väder

En process som flutit på bra, med smidig myndighetshantering vad det gäller bygglov exempelvis och bra väder har bidragit till att man ligger före i planeringen.

– Det har varit en torr och fin sommar, det har också gynnat markarbetarna här i början, säger Martin Andersson.

Stommarna och väggarna är resta och arbetet med taket inlett.

– Vi börjar montera fönster i vecka 42, så någonstans vecka 44 har vi ett tätt hus förhoppningsvis. Så vi ligger väldigt väl till väderleksmässigt, vi har ett tätt och väderskyddat hus när vi går in i den kalla säsongen. Då kan vi hålla på med de invändiga arbetena, så det stämmer väl.

Brandstationen byggs på mark som Novum köpt av kommunen för 325 000 kronor. I avtalet ingår att kommunen ska hyra brandstationen, som byggs av Dynacon Construktion, i 25 år.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: