Annons:

Sök

Annons:

Elever ville ge sin syn på poängjakten – ska ha stoppats att prata med media

"Skolledningen har inte sagt till elever eller personal att de inte får tala med media. Det är inte vårt uppdrag", säger gymnasiechef Elisabeth Kling. Foto: Arkivbild

Elever ville ge sin syn på poängjakten – ska ha stoppats att prata med media

"Poängjakten görs med ett leende på läpparna". Det menar elever på gymnasiet som hade tänk berätta för vår tidning hur de ser på saken – men under dagen ska de ha blivit tillsagda att inte dela med sig till media.

Annons:

Dagens Hultsfred kontaktades under fredagen av flera elever i både årskurs ett och tre, som velat ge sin syn på den poängjakt som förekommit på gymnasiet de senaste dagarna.

”Inte en enda elev känner sig tvingad eller kränkt eller någonting. Om man kollar på dessa klipp dom lägger ut från poängjakten så gör dom allt med ett leende på läpparna”, uppger en elev.

”Är inte vårt uppdrag”

Det blev dock ingen intervju, enligt eleverna ska de ha blivit tillsagda att inte dela med sig till media.

”Skolledningen har inte sagt till elever eller personal att de inte får tala med media. Det är inte vårt uppdrag”, svarar gymnasiechef Elisabeth Kling på mail när hon ombeds kommentera det hela.

Hur ser du på att det förekommit poängjakt på skolan?

”Jag fördömer allt som skulle kunna vara en kränkande handling det hör inte hemma på en skola eller någonstans i samhället. Vi har en rutin för hur vi hanterar kränkningar oavsett vad eller vart det händer på skolan om vi får vetskap om det”, svarar hon.

”Genomföra som ett roligt inslag”

Enligt Elisabeth Kling hade skolledningen inte kännedom om att det skulle vara en poängjakt på skolan.

”Men, är vi som skola förberedda på en poängjakt då kanske vi nästa år kommer att genomföra den som ett roligt inslag på t.ex. programmets dag och vi kan då i förväg veta vilka uppdrag som man förväntas genomföra”.

Men då hade givetvis inte uppdrag som att slicka på toalettstolar och äta småkryp varit med, understryker hon.

”Men som eleverna själva berättar, det finns uppdrag som skriva ett kärleksbrev till någon på barn- och fritidsprogrammet och göra en hyllning till någon. Enligt eleverna är det ett sätt som de anser sprider glädje på vår skola”.

”Ingen har blivit tvingad”

Under dagen har det framkommit att det fanns en lista med ett 70-tal uppdrag, och förstaårselever hälsar att de definitivt inte uppfattat poängjakten som kränkande.

”Det var helt frivilligt vilka uppdrag man valde att göra. Ingen har blivit tvingad. Ser man över Vimmerbys Poängjakt och deras uppdrag så är våran ingenting. Vi har haft detta i flera år på skolan och detta året har inte varit värre än tidigare år, vi skulle vilja säga att det var värre uppdrag tidigare år”.

Enligt Elisabeth Kling kommer skolledningen fortsätta samtala och informera elever och personal.

”Så att vi kommer framåt i ärendet”, avslutar hon.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: