Annons:

Sök
  • Tiden ute – så såg det ut på fastigheterna vid kontrollbesöket

    "Man kan se att saker forslats bort, det är blandat fordon och metallavfall som är borta", säger Sophia Berggren, miljö- och hälsoskyddsinspektör, efter sitt uppföljande besök. Foto: Lotta Madestam

  • Tiden ute – så såg det ut på fastigheterna vid kontrollbesöket

    Före och efter. Foto: Lotta Madestam

  • Tiden ute – så såg det ut på fastigheterna vid kontrollbesöket
  • Tiden ute – så såg det ut på fastigheterna vid kontrollbesöket
  • Tiden ute – så såg det ut på fastigheterna vid kontrollbesöket

    Så här såg det ut i juni när nämnden skärpte tonen och krävde att fastigheterna skulle städas upp. Foto: Lotta Madestam

Tiden ute – så såg det ut på fastigheterna vid kontrollbesöket

Datumet har löpt ut för fastighetsägare Peter Knutsson. Hans båda fastigheter i Emmenäs är inte helt tömda på skrot utifrån kravlistan och nu återstår för nämnden att göra sin bedömning och besluta om utdömande om vite, enligt Sophia Berggren, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Annons:

Miljö- och byggnadsnämnden i Vimmerby/Hultsfred skärpte tonen i somras, sedan Peter Knutsson inte städat upp sina båda fastigheter i Emmenäs, som länge varit belamrade av ett stort antal skrotbilar och en ännu större mängd gamla bildäck, en byggbarack och massa fönster, uttjänta plastmöbler och verktyg, husvagnar, elavfall och en stor mängd skrot.

"Avfallet ska omhändertas av godkänd avfallsmottagare, säljas och bortforslas eller placeras inomhus snarast, dock senast den 15 september 2024", skrev miljö- och byggnadsnämnden i sitt beslut från den 26 juni.

Den 20 punkter långa kravlistan förenades med ett viteshot på 20 000 kronor per punkt, eller totalt 400 000 kronor – om han inte avlägsnade skrotet inom utsatt tid.

Hur har det gått i ärendet?

– Vi har varit där för ett uppföljande besök med anledning av att tiden gått ut, säger Sophia Berggren.

Vad mötte er på plats?

– Vissa delar är åtgärdade, andra inte. 

”Olika förklaringar”

Vid besöket på plats kunde man som sagt konstatera att arbetet med att röja påbörjats. Hur stor del som forslats bort har Sophia Berggren svårt att uppskatta.

– Man kan se att saker forslats bort, det är blandat fordon och metallavfall som är borta.

Vad gavs för förklaring till att det inte är färdigt?

– Det är lite olika förklaringar beroende på vad det gäller, säger Sophia Berggren.

Vad händer nu närmast?

– Ärendet tas upp i nämnden den 6 november, för bedömning och beslut om utdömande om vite. Till dess ska vi sammanställa vad som har gjorts och vad som skulle ha gjorts. Vi har haft ett nämndsammanträde sedan vi var där, men då blev det bara en liten genomgång av bilderna för att de ska få se hur det ser ut. Mötet var för snart inpå för att hinna få allt klart.

”Det är en häxjakt”

Vår tidning träffade Peter Knutsson i samband med vitesföreläggandet. Han sa då att han kände sig påhoppad, men att ambitionen var att städa rent till utsatt datum.

"Nu ska det bort, det har jag lovat mig själv. Till den 15 september har vi skrivit i avtalet, så till min födelsedag den 21 september ska det vara borta", sa han då.

Totalt omfattar föreläggandet som sagt 20 punkter. Enligt Peter Knutsson har han åtgärdat 19 av dem.

– Det var en punkt kvar, den stora som vi hade börjat med precis när de kom. Så vi är klara med det mesta, säger han och fortsätter:

– Dessutom har jag gjort tre extra punkter, som de hade missat att specificera upp i sitt protokoll. Det är en liten lastbil, en husvagn och två husvagnar i skogen, det har jag gjort i ordning nu, så egentligen har jag gjort 22 punkter.

Vad tycker du själv om resultatet?

– Jag har haft problem med hälsan, så utifrån det är jag väldigt nöjd. Det hoppas jag att kommunen också är, så lät det i alla fall när de var här.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: