Annons:

Sök

Annons:

Stort ekonomiskt stöd till Folkets Park

Lennart Beijer och Hultsfreds Folkets Park får nästan 800 000 kronor i bidrag från Boverket. Foto: Ossian Mathiasson

Stort ekonomiskt stöd till Folkets Park

Upprustningen av Folkets Park i Hultsfred pågår för fullt. Nu kommer ett fint bidrag på 780 000 kronor från Boverket.
– Först trodde jag inte på det, jag var tvungen att kolla upp det på olika håll, säger Lennart Beijer.

Annons:

I år får 28 projekt som utvecklar samlingslokaler för ungdomarna dela på 23,8 miljoner kronor och totalt var det 44 ansökningar på cirka 43 miljoner kronor som kom in.

Organisationerna får bidrag för verksamhetsstödjande insatser och enklare ombyggnad eller anpassning av en allmän samlingslokal eller utomhusmiljön i nära anslutning till lokalen. 

Får nästan 800 000 kronor

Hultsfreds Folkets Park får ett stort ekonomiskt stöd på sammanlagt 780 000 kronor. 

– Vi fick beskedet på torsdagskvällen. Vi har gått och inbillat oss att det ska gå bra och att vi ska klara det. Jag tror att de flesta trodde att det skulle ta flera år innan vi kunde få det stödet. Det var ändå ganska överraskande att det kom. Det ställer ändå krav på oss eftersom vi måste använda pengarna på ett bra sätt, säger Lennart Beijer. 

Pengarna ska i huvudsak gå till att rusta upp den lilla stugan i Folkets Park som går under namnet Byschan och var en gammal cafélokal och bas för Hultsfredsfestivalen när det begav sig. 

– Festivalledningen satt alltid där inne. Nu ska vi göra i ordning huset ordentligt så att det blir bra isolerat, utrustas med handikapptoalett och mötesrum som kan användas av framtida festarrangörsföreningar och ungdomar som vill använda parken på olika sätt. Det ska bli en trevlig och bra mötesplats, säger Lennart Beijer. 

"Trodde inte på det"

För ett drygt år sedan hade Lennart Beijer en insamling för upprustningen av Folkets park när han fyllde 70 år. Insamlingen gav drygt 105 000 kronor och dessa pengar används redan i arbetet för att göra parken mer levande och attraktiv.

– Dessa pengar läggs i samma kassa. I viss mån får vi ett bidrag från kommunen för material så det ser rätt bra ut. Att rusta upp Byschan är prio ett och vi ska göra det vi har sagt så det är vad som gäller. Det är första gången som vi söker pengar från Boverket, säger han. 

Hur var reaktionen när du fick beskedet att ni beviljats pengar?

– Först trodde jag inte på det, jag var tvungen att kolla upp det på olika håll. Det är helt fantastiskt, det trodde vi inte men jag hoppades hela tiden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: