Annons:

Sök

Annons:

  • Parken återinvigs efter senaste årets upprustning: ”Folk har börjat boka parken

    Lennart Beijer ser fram emot nyinvigningen av Folkets park på Sveriges nationaldag. Foto: Ossian Mathiasson

  • Parken återinvigs efter senaste årets upprustning: ”Folk har börjat boka parken

    Byggnaderna i parken har renoverats en efter en och så här ser Skaken ut efter upprustningen.

  • Parken återinvigs efter senaste årets upprustning: ”Folk har börjat boka parken

    Kiosken på området har fått sig ett ansiktslyft.

  • Parken återinvigs efter senaste årets upprustning: ”Folk har börjat boka parken

Parken återinvigs efter senaste årets upprustning: ”Folk har börjat boka parken"

Folkets Park i Hultsfred har fått sig ett ansiktslyft. På Sveriges nationaldag blir det fullt med aktiviteter när parken nyinvigs och de populära Lönnebergaträffarna har säsongspremiär.
– Vi har försökt samla ihop det till en trevlig dag med många aktiviteter, säger Lennart Beijer, som i mångt och mycket ligger bakom upprustningen av Folkets Park.

Annons:

Viljan att göra gott i Hultsfred har lokalprofilen Lennart Beijer, 71, alltid burit med sig. Folkets Park i Hultsfred ligger honom varmt om hjärtat och när han fick följa festplatsens förfall på nära håll tog han tag i saken. 

När han fyllde 70 år i november 2017 avböjde han presenter för i stället starta en insamling där privatpersoner hade möjlighet att skänka ett bidrag till upprustning av Folkets park. 

Insamlingen resulterade i 105 000 kronor och arbetet drog igång under sommaren 2018 när flera byggnader på området fick sig ett ansiktslyft. 

– Det var ganska slitet efter många års användande. När Rockparty kom till i början av 1980-talet räddades parken, den hade stått ganska stilla då innan man startade festivalen och höll igång i många år. Nu var det samma läge igen, vad gör vi med Folkets park, frågar sig Lennart Beijer. 

Lägger in sista stöten

Mycket är gjort på området och det är de gamla klassiska festivalscenerna, Skaken och Stora Dans, som framför allt har setts om. På området har den gamla pil- och skyttebanan och lotterikiosken uppdaterats och ser bättre ut än tidigare. 

– Efter vintern har arbetet återupptagits. Skaken är snygg och fin och det vi håller på med är att lägga in sista stöten med Stora Dans innan nyinvigningen, säger Lennart Beijer och fortsätter:

– Vi var ett gäng pensionärer som började jobba med upprustningen och när vi fick hjälp från Arbetsförmedlingen med några nyanlända blev tempot mycket högre. Det är tack vare dem vi har lyckats komma en bra bit på vägen.  

Vad har upprustningen bestått av?

– Vi har skrapat bort gammal färg, målat om och bytt ut vissa brädor som är dåliga. 

30 000 kronor från Sparbanksstiftelsen

Förra veckan överlämnade dessutom Tommy Rälg och Per Gröön från Sparbanksstiftelsen en check på 30 000 till upprustningen av parken. 

– De går rakt in i folkparkskassan och ska användas vid investeringen till Teaterladan. Det är ett kommande projekt som vi ska ta oss hand framöver. 

I november förra året fick Folkets Park ett bidrag på 780 000 kronor från Boverket för att göra en omfattande renovering av den så kallade Byschan. 

– Det är ett projekt i sig. Det kommer vara klart om ett par veckor men inte helt och hållet till invigningen. 

Vad är tanken att parken ska användas till?

Den perfekta och önskvärda användningen vore att ett ungdomsgäng tar Byschan för att driva folkparken framåt. Det är nog svårt att få till en festival på nytt men det kan handla om andra evenemang. Folk har redan börjat boka parken till fester, danser och bröllop och så vill vi att det ska fortsätta.  

Blir man någonsin klar med upprustningen?

– Nä, det kommer vara ett arbete som pågår. Man kommer alltid hitta något som man kan jobba med. Det ser riktigt bra ut och folk som är här och tittar är också nöjda. 

Många aktiviteter samma dag

Nyinvigningen av Hultsfreds Folkets Park bjuder på invigningstal och musik från Steso Songs, Wild Rover samt DJ Hassan, Sahra och Jelle. Samtidigt är det säsongspremiär för Lönnebergaträffarna som håller till i Folkets park under sommaren.

Tidigare under dagen blir det nyinvigning av The Walk och premiär för Stefan Ölvebrings utställning om Hultsfredsfestivalen och Rockparty. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: