En av tennisbanorna vid Hagadal i Hultsfred ersätts med en padelbana som kommer på plats veckan efter midsommar. Foto: Ossian Mathiasson
Padeltennis är en snabbt växande sport som finns på många platser i närområdet. Nu kommer den populära sporten till Hultsfred.
– Vi tar bort en av tennisbanorna vid Hagadal och placerar en padelbana där, säger Tommy Carlsson på kultur- och fritidsförvaltningen.
Padeltennis, som är en blandning mellan squash och tennis, är världens snabbast växande sport och i Sverige växer sporten så det knakar.
Nyligen öppnade Vimmerbys första padelcenter med två banor och Storebro IF bygger en padelbana i anslutning till sin anläggning Bruksvallen.
Nu väljer även Hultsfreds kommun att satsa på den omåttligt populära sporten.
– Ja, det stämmer. Det är upphandlat och klart. Installation av färdig bana blir veckan efter midsommar så vi har fått en orderbekräftelse från leverantören. Vi är långt framme i processen, säger Tommy Carlsson, kultur- och fritidsförvaltningens anläggningschef på Hultsfreds kommun.
Då blir det spel i Hultsfred
Padelbanan kommer placeras på en av tennisbanorna som finns vid Hagadals sim- och sporthall.
– Tennisbanorna är nästan omöjliga att hålla vid liv på grund av bevattningsförbudet och det finns ett bristande intresse för tennis, säger Tommy Carlsson.
En av de fyra tennisbanorna har redan gjorts om till isbana och nu försvinner ytterligare en tennisbana som blir padelbana.
– Vi kommer ha en eller två tennisbanor kvar efter sommaren. Padelbanan tar en tennisbana.
När kan den första padelmatchen spelas i Hultsfred?
– Det blir installation veckan efter midsommar och installationen tar cirka en vecka. Under sommaren kan man spela.
"Vill lyfta området"
Det är på kommunens egna initiativ som området runt Hagadal utrustas med en padelbana.
– Vi har lagt in det i den kommunala budgeten och det har varit med under några år. I år fick vi anslag för det så det är kommunen som finansierar satsningen helt och hållet. Vi vill lyfta området och anläggningen med fler aktiviteter och se till att banorna nyttjas på ett bättre sätt.
Carlsson berättar att de anser att de har för många tennisbanor som inte riktigt kommer till användning.
– Intresset är svalt och vi har problem med att hålla grustennisen vid liv när det råder bevattningsförbud. Banorna torkar bort och spricker, ingen spela tennis när det inte går att hålla bra kvalité.