Annons:

Sök

Annons:

Vändningen: Multiarena för drygt en halv miljon ska byggas i Mörlunda

Det finns en multiarena vid Vena skola. Nu ska det byggas en multiarena i Mörlunda också. Bilden är från förra årets invigning i Vena. Foto: Ossian Mathiasson

Vändningen: Multiarena för drygt en halv miljon ska byggas i Mörlunda

Det blir ingen underhållsfri konstgräsbana i Mörlunda. I stället tar Hultsfreds kommun tillbaka ursprungsplanen med att bygga en multiarena. 

Annons:

Från första början fanns planer på att göra om den gamla grustennisbanan till en multiarena i Mörlunda men när inte Boverket klev in med pengar väcktes tanken på en underhållsfri konsträsbana. 

Nu blir det trots allt en multiarena på platsen mellan skolan och idrottshallen i Mörlunda. 

– Vi har ändrat inriktning under vintern så ett anbudsunderlag för en multiarena ligger ute fram till slutet av april. Vi känner att vi kan utnyttja och få mer användning av ytan med en multiarena, säger kultur- och fritidsförvaltningens Tommy Carlsson. 

Klubben läggs ner

Mörlunda tennisklubb var med i diskussionerna om att byta ut gruset mot ett underhållsfritt konstgräs för att på så sätt leva vidare med en bana. 

Nu kommer klubben läggas ner och ger kommunen möjlighet att bygga en multiarena. 

– Tennisklubben för en tynande tillvaro och känner inte att de får fart på verksamheten. De har sagt att de släpper banan för att vi ska satsa på en multiarena. Det är ett gemensamt beslut som vi har fattat. Vi har inte kört över dem och de har inte krävt något av oss, säger Tommy Carlsson. 

För drygt ett år sedan färdigställdes och invigdes Vena skolas nya multiarena, som är en anpassningsbar yta som kan användas till flera olika sporter och vara en naturlig samlingsplats. 

– Det blir en likadan multiarena som finns i Vena. Utrustningen blir likvärdig med fotbollsmål, innebandymål och basketkorgar. Den gamla tennisbanan i Mörlunda har inte varit optimal de senaste åren, säger Carlsson. 

Kostar nästan en halv miljon kronor

Med tanke på att multiarenan ligger precis vid skolan i Mörlunda är förhoppningen att den kan inspirera till både lek och motion.

– Närheten till skolan är suverän. Det blir jättebra, då får de mindre orterna mycket fina ytor att aktivera sig på. Att den kommer ligga så nära skolan är givetvis ett plus.

Den uppskattade kostnaden för multiarenan uppgår till 450 000 kronor och Smålandsidrotten har beviljat stöd på 100 000 kronor.

– Vi har fått stöd från Smålandsidrotten som täcker en del av kostnaden och Hultsfreds kommun tar resten för att få till ytan. Multiarenan är inte upphandlad än men kostnaden lär landa på drygt 450 000 kronor, det kostade multiarenan i Vena. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: