Annons:

Sök

Annons:

NY VINDKRAFTSSATSNING PLANERAS UTANFÖR VIRSERUM

Stena Renewable kliver in i Hultsfreds kommun och utreder etablering av vindkraft öster om Tönshult och Triabo. Foto: Ossian Mathiasson

NY VINDKRAFTSSATSNING PLANERAS UTANFÖR VIRSERUM

Dackevind AB har stora planer för sitt vindkraftsprojekt. Här kommer ytterligare ett vindkraftsbolag som har för avsikt att etablera sig i Hultsfreds kommun.

Annons:

Dackevind AB vill uppföra maximalt 14 stycken vindkraftverk med en totalhöjd på 250 meter i ett område mellan Målilla, Mörlunda och Virserum och allmänhetens motstånd till projektet är stort. 

Det är inte det enda vindkraftsprojektet som skapar uppmärksamhet. Tidigare i veckan var Barometern/OT först med att rapportera om att vindkraftsbolaget OX2 backar från sina planer på vindkraftspark i närheten av Axebosjön, som ligger mellan Hultsfreds kommun och Högsby kommun. 

Här kan det bli 15 verk

Nu kan det hända att det blir en vindkraftssatsning i området som OX2 har valt att lämna. Bolaget Stena Renewable var på plats på kommunstyrelsens arbetsutskott i Hultsfred på tisdagen för att informera om sina planer på ett 15-tal vindkraftverk söder om Virserum. 

– De har visat intresse för ett område i södra kommundelen, söder om Virserum och öster om både Triabo och Tönshult. De vill bygga på marken som tillhör Tönshults gård, säger kommunalrådet Lars Rosander och fortsätter: 

– De har en process där de tänker lämna in en ansökan vid kommande årsskifte. De var bara och informerade oss på ett tidigt stadium så det var inga mer formella saker.

Bygger 36 verk i Fliseryd

Stena Renewable håller just nu på att investera 1,7 miljarder kronor i en vindkraftspark med 36 verk i Fliseryd i Mönsterås kommun och har redan byggt 32 vindkraftverk i Lemnhult på andra sidan länsgränsen till Jönköpings län. 

– På vårt första möte under gårdagen berättade bolaget att de planerar för ett 15-tal verk med en totalhöjd på 270 meter söder om Virserum. Vi får ta ställning till ett konkret förslag när det är klart, säger Lars Rosander. 

Oppositionsrådet Tomas Söreling fyller i: 

– Deras affärsidé är att både äga och driva vindkraftsprojektet, säger Tomas Söreling. 

Dagens Hultsfred har vid flera tillfällen försökt att nå Dan Sandros, som är projektchef och håller övergripande i de projekt som Stena Renewable tittar på i södra Sverige.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: