Annons:

Sök

Annons:

Så många förbättringsförslag kom in på ortspromenaderna

Det kom in 113 förslag på förbättringar under och efter orspromenaden i Mörlunda. Foto: Ossian Mathiasson

Så många förbättringsförslag kom in på ortspromenaderna

De tre senaste ortspromenaderna resulterade i sammanlagt 266 förbättringsförslag från invånarna. Det skriver kommunen på sin sajt.

Annons:

Dessa populära ortspromenader genomförs som ett led i uppfräschningsprojektet av den fysiska miljön på alla orter i Hultsfreds kommun och det har hänt en del sedan första promenaden.

"I Hultsfred har det hittills bland annat resulterat i upprustningen av Hagadalsparken och strandpromenaden vid Hulingen. Under 2018 hölls promenader i Virserum och Silverdalen, vilket bland annat resulterat i att vissa av förslagen inarbetats i en ny aktivitets- och lekplats vid Maden i Virserum. I Silverdalen har bland annat anpassningar gjort efter inkomna önskemål vid den lekplats som anlades under hösten 2019”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida.

Flest förslag från Mörlundaborna

Under hösten 2019 anordnades tre ortspromenader som har gett 77 förslag från invånarna i Målilla, 76 i Järnforsen och 113 i Mörlunda. 

”För att det ska bli så rättvist som möjligt budgetmässigt har en summa per ort räknats fram baserad på invånarantal och utifrån de investeringar som redan är planerade på orten”, skriver kommunen på sin hemsida.

Samtliga besökta orter under 2019 ska få lekplatser och vissa investeringar är redan beslutade och kommer att påbörjas under de närmaste åren.

”Vissa investeringar är redan åtgärdade eller håller på att åtgärdas. I Järnforsen gäller det bland annat ny belysning vid isbanan och uppsnyggning vid Dammen, och i Mörlunda en asfalterad aktivitetsyta för skridskor och andra aktiviteter. I Målilla har anpassningar gjorts i redan beslutade investeringar enligt vissa av förslagen.

Nya promenader väntar

Vilka de övriga investeringarna inom projektet kommer att bli på respektive ort är ännu inte beslutat, men alla inkomna förslag har sparats i en framtida idébank”, skriver kommunen.

Under våren arrangeras promenader i Vena (20 april) och Rosenfors (18 maj).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: