Annons:

Sök

Annons:

Besöksförbudet kan försena ombyggnation av äldreboende

Den planerade ombyggnationen av Lindgården i Hultsfred kan försenas. Riksbyggen får inte komma in på äldreboendet och göra sin detaljprojektering på grund av besöksförbudet. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Besöksförbudet kan försena ombyggnation av äldreboende

Det rådande besöksförbudet på särskilt boende gör att detaljprojekteringen på Lindgården i Hultsfred inte har kommit igång. 
– Det kan förskjuta tidsschemat, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C). 

Annons:

Hultsfred Trygga Hems överlägset största byggnation vid Hemgården i Målilla har varit igång i flera veckor och skapar inga problem med tanke på att 27 nya lägenheter byggs i en ny byggnad i första etappen. 

– Där är man inte inne i befintlig byggnad utan bygget pågår utanför. Det är inget problem, säger Per-Inge Pettersson. 

I en dryg månad har Hultsfreds kommun haft stängt för besök på vård- och omsorgsboenden för att skydda de mest sårbara med anledning av covid-19. Nu kan coronaviruset och besöksförbudet göra att ombyggnationen på Lindgården i Hultsfred försenas. 

– Marie Pihl har nämnt att Riksbyggen inte kan komma in på särskilt boende, exempelvis inte på Lindgården i Hultsfred där man vill vara ute i god tid och planera inför den kommande ombyggnationen. Det är nästa projekt från Hultsfred Trygga Hem, säger Per-Inge Pettersson. 

"Personalen är tidigt ute"

Detaljprojekteringen på Lindgården skulle ha börjat nu men inga utomstående får komma in på särskilt boende, vilket givetvis berör Riksbyggens personal också. 

– Det kan förskjuta tidsschemat, vi vet inte det i dag men det kan bli en försening. Just nu är det en period där Riksbyggen inte kan göra vad man har tänkt, säger Per-Inge Pettersson. 

Vad är tanken att man ska göra på Lindgården?

– Man ska utöka volymen på lägenheterna och skapa fler lägenheter. De pratar även om att göra en ny ingång med en ny hiss så inte alla använder samma ingång. I det här läget är personalen tidigt ute och blir det en viss fördröjning så behöver det inte betyda att bygget blir försenat, säger Jonny Bengtsson (S), vice ordförande i nämnden. 

Per-Inge Pettersson fortsätter:

– Men har inte Riksbyggen möjlighet att vara inomhus, helt enkelt. Man kan inte utföra sitt jobb inne på särskilt boende. Innan man sätter spaden i marken så finns det behov av att vara i en fastighet och det är inte möjligt för stunden, säger Pettersson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: