Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: SOCKENSTUGAN BLIR KVAR I KYRKANS REGI

Aspelands pastorat ändrar sig och behåller Sockenstugan i kyrkans regi. Foto: Privat

JUST NU: SOCKENSTUGAN BLIR KVAR I KYRKANS REGI

Aspelands pastorat har varit inställda på att sälja Sockenstugan i Virserum. Nu har de fått ge vika för den hårda kritiken och behåller byggnaden.

Annons:

Att kyrkofullmäktige bestämde sig för att prioritera församlingshemmet före Sockenstugan i Virserum rörde upp starka känslor bland ortsborna. 

När Dagens Hultsfred pratade med kyrkoherden Mikael Eriksson efter mötet på Bolaget var han tydlig med att det inte finns planer på att ha kvar Sockenstugan i kyrklig regi. 

Nu kommer vändningen, att kyrkan har gett upp planerna på att sälja och i stället behålla byggnaden i centrala Virserum, något som Barometern var först med att rapportera om. 

”Lösningen för Sockenstugan blir nu att den går över till kyrkogårdsförvaltningen och blir en del av den verksamhet som finansieras av staten enligt begravningslagen. Medel för ombyggnationen kommer dessutom att tas från den gåva som sedan tidigare har getts till Virserums gamla kyrkogård. Förhoppningsvis kan ombyggnationerna börja redan efter sommaren”, säger Mikael Eriksson till Barometern. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: