Annons:

Sök

Annons:

Älgparken öppnar för säsongen inom kort – hoppas på svenska besökare

På torsdag öppnar Målilla Älgpark för säsongen. Foto: Louise Storm

Älgparken öppnar för säsongen inom kort – hoppas på svenska besökare

Målilla Älgpark har bestämt sig för att öppna för säsongen på torsdag. Vissa åtgärder har vidtagits och Hjalmar Österberg hoppas på en bra säsong i coronatider. 
– Vi hade 15 000 besökare i fjol. Kan vi få minst hälften i år så är vi nöjda, säger Hjalmar Österberg.

Annons:

När Dagens Hultsfred pratade med Hjalmar Österberg, som driver älgparken utanför Målilla, i slutet av mars kom han med beskedet att de skjuter upp säsongsöppningen på obestämd tid. Nu har Hjalmar och Maria Österberg bestämt sig för att öppna på torsdag. 

– Det är försiktigt positivt. När vi pratade i mars-april så var det mörkt. Smittan har avtagit en aning i Sverige och ännu mer i Tyskland och Danmark även om det är oklart i vilken utsträckning de får komma hit. Vi hoppas på svenskarna som vill upptäcka sin hembygd, säger Hjalmar Österberg. 

Vad betyder det för din verksamhet att kunna öppna på torsdag?

– Det är jätteviktigt och det är också positivt att ALV förhoppningsvis ska öppna i juni. De drar hit folk. Vi hade 15 000 besökare i fjol. Kan vi få minst hälften i år så är vi nöjda. 7 500 besökare är minimum och vi hoppas givetvis på fler besökare, säger han och fortsätter:

– Juli och augusti är fortfarande öppna, osäkra kort. Läget kan vara mer normaliserat då och det är våra bästa månader. Frågan är om gränserna är mer öppna för danskar och tyskar då. Vi får se vad deras myndigheter säger. 

Här är älgparkens vidtagna åtgärder

Hjalmar Österberg räknar med att det blir färre besökare under första hälften av sommaren och hoppas på en mycket bättre avslutning. 

– Vi hoppas på det. En stor del av våra gäster är från andra länder, framför allt Danmark, Tyskland, Nederländerna och Schweiz. Sverige står för 10-15 år ett normalt år, vi hoppas att vi kan öka den andelen 

Vad har ni vidtagit för åtgärder inför öppningen?

– Vi har byggt en paviljong så vi kan ha kassa och ta emot gästerna utanför butiken. Det gör att de kan hålla avstånd om det är kö för butiken är annars ganska liten. Som besökare kan man genomföra sitt besök utan att gå in i butiken om man inte vill. Vi ska göra så att man kan beställa och äta fika utomhus. Vi ska också städa toaletterna mer regelbundet och erbjuda handsprit. 

"Kan hålla avstånd"

Precis som tidigare får allmänna sammankomster ha max 50 deltagare. 

– Under april och maj är det sällan över 50 personer vid samma tillfälle. Under hela dagen blir det över 50 personer. När vi kommer in i juli kan det bli svårare, då får vi se om vi får göra någon begränsning och låta folk vänta. Som besökare går man runt med mig på turerna och kan hålla avstånd.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: