Annons:

Sök

Annons:

Hoffbrinks replik: ”Lite efterblivna i Hultsfreds kommun”

John Hoffbrink (SD) anser att Hultsfreds kommun är efterblivna för att de inte inför rökförbud på kommunens arbetsplatser. Foto: Ossian Mathiasson

Hoffbrinks replik: ”Lite efterblivna i Hultsfreds kommun”

Tomas Söreling (S) är kritisk till hur John Hoffbrink (SD) uttryckte sig i motionen om rökförbud på Hultsfreds kommuns arbetsplatser. Nu kommer repliken. 
– Grannkommunerna förespråkar rökfri arbetstid men de är väl lite efterblivna i Hultsfreds kommun, säger John Hoffbrink. 

Annons:

På gårdagens fullmäktigesammanträde sa politikerna klart och tydligt nej till rökförbud för kommunanställda på sina arbetsplatser. 

Men snacket i efterhand handlar om något annat. Tomas Söreling (S) gick upp i talarstolen, yrkade bifall till förslag till beslut och skickade en syrlig passning till motionsställaren John Hoffbrink (SD).

”Det man kan reagera på är formuleringen i motionen där man säger att alldeles för mycket arbetstid röks bort och som kommunen betalar för. Hade John varit här så hade jag ställt frågan, hur vet ni att det är på det sättet? Jag vill påstå att det är snudd på oförskämt att uttrycka sig på det här viset mot våra anställda”, säger Tomas Söreling (S).

"Lite efterblivna i Hultsfreds kommun"

John Hoffbrink (SD) svarar så här på Sörelings uttalande på fullmäktige. 

– Han har ingen anledning att vara oförskämd. Det ligger i tiden att man inte röker på arbetstid. Om man har rast eller lunch är en helt annan sak. Jag har själv sett det med egna ögon, annars hade jag inte tagit upp motionen. Grannkommunerna förespråkar rökfri arbetstid men de är väl lite efterblivna i Hultsfreds kommun, säger John Hoffbrink (SD) och fortsätter:

– Kommunen ska inte betala deras rökning på arbetstid. De får röka hur mycket som helst, men de får göra det när de har stämplat ut eller har lunch men inte på arbetstid. Stämplar man inte ut så är det kommunen som betalar för att de ska stå och röka. Alla kommuner runt Hultsfreds kommun förespråkar rökfri arbetstid. De timmarna som går till att röka ska gå till brukarna.

Hur ser du på att Söreling gick upp i talarstolen och sa som han gjorde?

– Han får ha sin synpunkt och jag har min synpunkt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: