Annons:

Sök

Annons:

HON ÄR COOPS NYA BUTIKSCHEF I HULTSFRED:

Lotta Olofsson är namnet på Coop Hultsfreds nya butikschef som gör sin första arbetsdag på nya jobbet i dag. Foto: Privat

HON ÄR COOPS NYA BUTIKSCHEF I HULTSFRED: "VARIT SNABBA RYCK"

Lotta Olofsson har jobbat på Coop i Högsby i 29 år. I dag gör hon sin första dag som butikschef för Coop-butiken på Bryggerigatan i Hultsfred. 

Annons:

I torsdags var Dagens Hultsfred först med att berätta om att Coop i Hultsfred hade avslutat Lotta Eliassons provanställning strax innan hon skulle gå in i chefsrollen. 

Richard Hedsand, vd för konsumentföreningen Coop Oskarshamn med omnejd, ville inte gå in närmare på varför de avslutade anställningen och sa att de är hoppfulla om att kunna hitta en ny lösning med butikschef inom kort.

"Satsar på ett säkert kort"

Efter en snabb rekryteringsprocess står det klart att Lotta Olofsson, som har jobbat på Coops butik i Högsby i 29 år, blir butiksansvarig i Hultsfred. 

– Det har gått snabbt så hon börjar i dag. Det känns bra att rekrytera internt eftersom hon har jobbat inom Coops verksamhet sedan 1989, säger Richard Hedsand och fortsätter:

– Vi satsar på ett säkert kort. Hon kan Coop med tanke på att hon har jobbat som ställföreträdande butikschef länge och hoppat in som tillförordnad chef under vissa perioder. Hon har en lång bakgrund inom vår butiksverksamhet så jag tror att det kommer bli jättebra. Hon går direkt in i rollen som butikschef. Vi hoppas givetvis att det blir en långsiktig lösning. 

"Vill ha ansvar för en egen butik"

Lotta Olofsson berättar om en snabb process om inleddes redan på onsdagen med att hon fick frågan om hon var intresserad av jobbet. 

– Det har varit snabba ryck. Jag fick frågan förra veckan och ledningen känner till att jag vill ha ansvar för en egen butik så det blev en bra lösning. Jag har jobbat på Coop i Högsby i 31 år där jag har jobbat som ställföreträdande butikschef och vikarierat för tre butikschefer och inte vågat ta steget. Jag ser fram emot denna utmaning och vi ska fixa det på ett bra sätt. 

Hur ska du sätta din prägel i den nya butiken?

– Jag gör mina första timmar här på Coop i Hultsfred i dag så jag har inte hunnit sätta mig in i det. Det är mycket som jag ska sätta mig in i eftersom det har hänt mycket inom branschen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: