Annons:

Sök

Annons:

Så många medarbetare får gå – erbjuds inte jobb i centrumbutiken

Coopbutiken på Aspedalsgatan i Hultsfred ska stängas och sex medarbetare sägs upp. Ingen av dem erbjuds jobb i den Coop-butik som finns kvar i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Så många medarbetare får gå – erbjuds inte jobb i centrumbutiken

Den ena Coop-butiken i Hultsfred avvecklas i slutet av januari 2022. Sex medarbetare berörs av nedläggningen – och ingen erbjuds jobb i centrumbutiken.
– Vi är redan fullbemannade i centrumbutiken, säger Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn med omnejd. 

 

Annons:

Coop-butiken på Aspedalsgatan i Hultsfred ska läggas ner i samband med att Coop Oskarshamn med omnejd tar över tre butiker som Coop Butiker och Stormarknader har ägt. Hultsfredsbutiken är den enda som inte ingår i affären i och med att Coop vill koncentrera resurserna till centrumbutiken. 

Kevin Bell, pressekreterare på Coop Sverige, berättar att sex medarbetare blir av med jobbet när Coop-butiken avvecklas den 31 januari. 

– I och med att butiken avvecklas är medarbetarna i butiken därmed uppsagda på grund av arbetsbrist. Vårt främsta mål är alltid att värna om våra medarbetares bästa, med framför allt omställningsstöd, säger Kevin Bell. 

Ingen följer med till centrumbutiken

Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn med omnejd, berättar att ingen av medarbetarna från den nedlagda butiken erbjuds jobb i centrumbutiken i Hultsfred. 

– För utomstående kan det vara svårt att förstå i och med att det står Coop på båda ställena men vi har inget med nedläggningen att göra. Vi är ett eget bolag och centrumbutiken är fullbemannad. De är anställda i ett helt annat bolag så det finns ingen anknytning till oss. Har vi ute lediga jobb hos oss så är det klart att de är välkomna att söka till oss. Vi har inga platser som är lediga eller vakanta i Hultsfred, säger Richard Hedsand. 

Vad kommer nedläggningen av butiken på Aspedalsgatan innebära för centrumbutiken?

– Jag hoppas att de nöjda Coop-kunderna fortsätter handla i vår butik i centrum. 

Hur ser du på framtiden med en Coop-butik i Hultsfred?

– Vi gör bedömningen att det ska funka bra med en butik i Hultsfred. Vi hoppas att den kommer utvecklas vidare och gå bra framöver. Vi har lite bredare sortiment och utbud i centrumbutiken. 

"Blivit mycket bättre"

Coops butik på Bryggerigatan i Hultsfred byggdes i början av året om för att minska ner ytan och få mer fyllnadsgrad på hyllorna.

– Det vi har gjort har blivit mycket bättre. Vi tittar på om vi kan göra ytterligare förbättringar men det är inget som är bestämt just nu. Det är tillgängligheten som vi vill göra bättre. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: