Annons:

Sök

Annons:

FJÄRDE BUTIKSCHEFEN LÄMNAR PÅ DRYGT ETT ÅR

Coop i Hultsfreds senaste ordinarie butikschef Lotta Olofsson har slutat och jobbar numera i Oskarshamn. Foto: MostPhotos

FJÄRDE BUTIKSCHEFEN LÄMNAR PÅ DRYGT ETT ÅR

Ännu en gång har en butikschef till Coops butik på Bryggerigatan i Hultsfred slutat. Det är den fjärde butikschefen som lämnar butiken på drygt ett år. 
– Lotta Olofsson har sökt ett annat jobb internt och slutat i Hultsfred, säger Richard Hedsand, vd för konsumentföreningen Coop Oskarshamn med omnejd. 

Annons:

När Lotta Olofsson tillträdde som ny butiksansvarig för Coop i Hultsfred i juni var hon den fjärde butikschefen under 2020. 

Richard Hedsand berättade då i en intervju med Dagens Hultsfred att de valde att satsa på ett säkert kort tid då hon kom från en lång anställning (29 år) på Coop i Högsby. 

”Hon har en lång bakgrund inom vår butiksverksamhet så jag tror att det kommer bli jättebra. Vi hoppas givetvis att det blir en långsiktig lösning”, sa Richard Hedsand då.

"Kan inte hålla kvar henne"

Sedan någon månad tillbaka står Coop i Hultsfred utan ordinarie butikschef. Lotta Olofsson slutade efter bara några månader på jobbet, ett mönster som går att känna igen med tanke på den stora omsättningen av butikschefer. 

– Lotta Olofsson sökte ett annat jobb internt, så det är därför hon har slutat i Hultsfred. Det blir så ibland, hon hittade ett annat jobb som hon tyckte var spännande. Vi kan inte hindra våra anställda från att söka andra jobb. Hon jobbar i dag som ställföreträdande chef på Flanaden i Oskarshamn, säger Richard Hedsand. 

Hur ser du på alla chefsbyten i Hultsfredbutiken?

– Det är tråkigt att det har blivit så för Hultsfreds del. Vi hade en intern lösning med Lotta som föll ut bra, sedan dök den nya tjänsten upp och hon tyckte att det var en väldigt intressant och lockande tjänst som hon ville ha. De tidigare butikscheferna slutade av andra anledningar. Vi kan inte hålla kvar henne i Hultsfred om hon vill testa på något nytt. 

Så löser butiken chefsfrågan

Ellen Svensson, chef för Coop-butiken i Påskallavik, jobbar numera i Hultsfredbutiken flera dagar i veckan. 

– En av våra andra butikschefer, Ellen Svensson som är chef för butiken i Påskallavik, är i Hultsfredsbutiken fyra dagar i veckan och sköter sin butik i Påskallavik en dag i veckan med sin ställföreträdande chef på plats. Det är en sådan lösning som vi kör tills vidare. 

Pågår processen med att hitta en ny, ordinarie butikschef i Hultsfred?

– Vi håller på och kollar internt om någon är intresserad men vi har inte kommit så långt. Det är viktigt att vi rättar till andra delar i butiken så vi får ordning på det. Det får bli rekrytering efter årsskiftet. Vi funderar mest internt för att se hur det ser ut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: