Annons:

Sök

Annons:

Drömmen har blivit sann – föreningen läggs ner vid färdigställandet

Föreningens projektledare Carl-Ola Cademark vid skarvstället vid Grönkulla. Över 20 kilometer fiberrör finns redan klara i området. Foto: Privat

Drömmen har blivit sann – föreningen läggs ner vid färdigställandet

Kampen har pågått i flera år. Nu blir det äntligen fiber i Flaten och Gårdveda och fiberföreningen läggs ner så snart fibern är på plats.
– Vi är verkligen jätteglada att vi tillsammans kunnat göra det nästan omöjliga, säger Klas Liljegren.

Annons:

I sex år har den lokala fiberföreningen arbetat för att det ska dras fiber i området från Gårdveda via Flaten ner mot Hultarp och runt om. 

Från början var tanken att bygga nätet i egen regi men ändrade regler gjorde det omöjligt. I samarbete med kommunen lyckades man ändå få till att fiberrör lades ner överallt ihop med att Eon 2016-2017 grävde ner en stor del av sitt ledningsnät i området.

Telia sköter byggnationen

Carl-Ola Cademark, som var projektledare då, berättar att över två mil fiberrör redan finns klara i området. 

”Att vi kunde utnyttja den chansen tillsammans var helt avgörande för projektet. Utöver det så förbereddes också för fiber vid gatuarbetena inne i Gårdveda för något år sedan så nu är mycket på plats”, säger Carl-Ola Cademark i ett pressmeddelande. 

Det är nu Telia Öppna fiber som går in och löser fiberbyggnationen. Telia planerar att börja bygga i Gårdveda direkt efter sommaren och sedan i ett par etapper vidare ut i hela området under hösten. Målet är att arbetet ska vara klart till före årsskiftet. 

"Höjer värdet på fastigheten"

Martina Johansson har hållit ihop arbetet med att samla alla intresserade och påminner om att det är viktigt att anmäla sig till Öppen fiber relativt snabbt så man inte missar tåget när nätet byggs. 

”Det kommer sannolikt att bli betydligt dyrare att ansluta sig efteråt. Vi rekommenderar verkligen alla att ta chansen att ansluta sig nu. En fiberanslutning höjer värdet på fastigheten och ger en framtidssäker lösning”, säger Martina Johansson i pressmeddelandet.

Då läggs föreningen ner

Föreningens ordförande Klas Liljegren konstaterar att fiber är något som alla behöver numera. 

”Det gäller från de äldsta som får bästa möjliga uppkoppling till hemtjänst, larm och kommunikationen med när och kära. Det ger oss alla en mycket bättre möjlighet att jobba och leva här där vi vill vara framöver”, säger Klas Liljegren, ordförande i Gårdveda & Flaten fiberförening.

Föreningen kommer att läggas ner så snart fibern är på plats. 

”Fram tills dess kommer vi i styrelsen att stötta våra medlemmar med råd och dåd samtidigt som vi samarbetar med Telia och kommunen för att få till en så bra lösning som möjligt här i området. Vi är verkligen jätteglada att vi tillsammans kunnat göra det nästan omöjliga och känner oss trygga med att våra medlemmar nu får en bra fiberlösning”, säger Klas Liljegren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: