Annons:

Sök

Annons:

Inspektören fann spår av möss: "Tvungna att fixa direkt"

Spår av avföring från möss, smutsiga golv och alldeles för varm frys. Det är brister som Bayassi Livs i Virserum har åtgärdat. 
– Jag kommer skriva en rapport om att det är åtgärdat, säger Ida Pettersson, livsmedelsinspektör på miljö- och byggnadsförvaltningen. 

Annons:

Kommunens livsmedelstillsyn på Bayassi Livs i augusti renderade i en hel del brister. Spår av möss hittades i lokalen, golvet i lokalen är smutsigt, information om innehåll saknas för oförpackade livsmedel och en av verksamhetens frysar är för varm. 

Ägaren Mustafa Bayassi berättar att de har accepterat kritiken och åtgärdat de uppkomna bristerna. 

"Satt ut fällor"

Livsmedelsinspektören Ida Pettersson gjorde en uppföljande kontroll på måndagen som visade att bristerna är åtgärdade. 

– Det var flera olika brister som vi såg förra gången så det är ett antal punkter som de har fått rätta till. Jag var i förmiddags och de har rättat till det som vi pekar på. De har skaffat bra rutiner för städning och jag kunde inte hitta några spår av möss. De har satt ut fällor och tagit bort frysen som det var fel på. Jag kommer skriva en rapport om att det är åtgärdat, säger Ida Pettersson. 

Ni fann spår av möss i lokalen, hur mycket rör det sig om?

– Jag var där förra måndagen så det har gått ovanligt snabbt men det var en hel del avföring från möss. De hade inte så bra rutiner för att städa golvet så det är svårt att säga hur länge allt smuts och skit har legat där. I dag var det rent. De säger att de städar varje dag.  

"Tvungna att fixa direkt"

Inspektören konstaterar också att lokalen är sliten i övrigt men det finns inga akuta renoveringsbehov.

– Det finns småbrister som jag ska kolla på vid nästa planerade kontroll nästa år. Det är inte lika akut som problemen med mössen. Det har de varit tvungna att fixa direkt. Om det kommer in klagomål framöver så åker vi ut i så fall. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: