Annons:

Sök

Annons:

Vägarbete gick inte igenom besiktning:

Simon Råsbacken, projektledare på ÖSK, berättar att vägarbetet i centrala Hultsfred inte var tillräckligt bra så entreprenören har vidtagit åtgärder. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Vägarbete gick inte igenom besiktning: "Mycket saker som inte var bra"

Vägarbetet som har utförts i centrum i Hultsfred blev inte riktigt rätt. Under den senaste tiden har ansvarig entreprenör vidtagit åtgärder. 

Annons:

Under sommaren har det varit begränsad framkomlighet på Västra Långgatan/Bryggerigatan på grund av arbetet med ett finare och trafiksäkrare trafikhinder, nya sidytor och arbete framför nya biblioteket. 

Simon Råsbacken, projektledare på Östra Smålands kommunalteknikförbud, berättar att slutbesiktningen visade upp en del brister. ÖSK hade med sig en extern besiktningsman som besiktade av allting och förde anmärkningar. 

– Vi hade en entreprenör som gjorde farthindret och återställningen efter en gammal VA-grävning som gjordes på gågatan (Bryggerigatan) så det var att lägga tillbaka plattorna och göra ett nytt farthinder mellan Valhall och gågatan. Efter besiktningen så var det väldigt mycket saker som vi inte tyckte var bra, säger Simon Råbacken.

Vad var det som var fel?

– Plattorna i gågatan var i olika höjder så de hade inte passat den ordentligt efter kringliggande plattor och man har sett felaktiga sättningar med svackor. Det var för höga plattor på många ställen och även för dåligt fyllt med grus mellan plattorna. Kantstenen vid biblioteket görs också om, säger Simon Råsbacken.

För lågt farthinder

Han pekar också på att entreprenören har satt farthindret för lågt.

– De hade inte fått upp det tillräckligt högt, vilket resulterade i att vattnet inte rann bort från ena sidan av farthindret. Det blev alldeles för dåligt med fall så det har de fått höja. Om man kommer från rondellen så ska det falla emot rondellen men de fick inte upp höjden ordentligt. Det blev att det blev stående vatten precis nedanför fartguppet, säger Råsbacken. 

Det har med andra ord funnits en del som ni har kunnat peka på?

– Ja, det var lite för mycket för att vi skulle tycka att det var okej. 

"Det har gått snabbt"

Den ansvariga entreprenören har hållit på med åtgärder i två-tre veckor och är på väg att bli klara.

– De har sagt att de är färdiga med åtgärderna så det har gått snabbt. Det sista besiktas i dag (läs i går). De har till den 20 september på sig att göra färdigt. Innan planerade vi att göra allt på sommaren i och med att skolorna inte var öppna, då skulle det inte vara så mycket trafik igång. Nu blir det lite mer problem när skolorna är igång. Vi har mycket mer trafik på Storgatan under den här tiden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: