Annons:

Sök

Annons:

ÖVERVAKNINGSKAMEROR SÄTTS UPP PÅ STATIONSBYGGNADEN

Stationsbyggnaden i Hultsfred ska förses med övervakningskameror för att öka trygghet och säkerhet. Foto: Ossian Mathiasson

ÖVERVAKNINGSKAMEROR SÄTTS UPP PÅ STATIONSBYGGNADEN

Kommunstyrelsens arbetsutskott har sagt ja till kameraövervakning vid stationsområdet i Hultsfred. 
– Vi avser att sätta upp kameraövervakning runt stationshuset för att öka trygghet och säkerhet, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

I samband med gårdagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterades kameraövervakning runt stationsområdet i Hultsfred. 

Kommunalrådet Lars Rosander berättar att det finns nya regler som gör att de inte behöver söka tillstånd längre för kameraövervakning på stationer och liknande. 

Under hösten är tanken att Hultsfreds kommun, som äger stationsbyggnaden i centrala Hultsfred, ska sätta upp kameror runt stationshuset, både invändigt och utvändigt. 

– Minns jag rätt så ska det vara kameror på tre sidor av fastigheten och en kamera inne i väntsalen, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

"Förebyggande arbete"

Lars Rosander ser många fördelar med att sätta upp övervakningskameror som ska bevaka det som runt stationsbyggnaden.

– Det passerar mycket folk och när det inte finns personal så blir det lätt tillhåll på olika sätt. Nu har det varit rätt lugnt ett tag men det är också ett förebyggande arbete. 

Tror du att det kan uppstå några negativa följder?

– Nej, jag tror att det efterfrågas och folk i allmänhet ser positivt på det. Det som spelas in är inget som man tittar på löpande. Det gör man bara om det uppstår en händelse, då går man igenom och tittar på filmerna som sparas i 14 dagar innan de raderas automatiskt. Finns det misstanke om brott så kan man gå tillbaka och säkerställa om det har hänt något, säger Rosander.

"Risken är att buset flyttar sig"

Tomas Söreling lägger till:

– Risken är att buset flyttar sig någon annanstans när det blir känt att det finns kameror, säger Söreling.

Finns det fler platser i Hultsfred där ni vill sätta upp kameror?

– Det är inget som vi har diskuterat utan det var en möjlighet när man mjukade upp reglerna när det gäller stationer och liknande. Inget annat är på gång, säger Rosander. 

Kostnaden för att investera i tekniken med kameror, dator och programvara beräknas uppgå till drygt 57 000 kronor. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: