Annons:

Sök

Annons:

Politiker vill få svar om cykelvägar: ”Hur ligger planeringen till?”

Lennart Davidsson (KD) vill veta när det kommer besked om cykelvägar i Hultsfreds kommun. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Politiker vill få svar om cykelvägar: ”Hur ligger planeringen till?”

Kristdemokraten Lennart Davidsson ställer en fråga angående cykelvägar till kommunstyrelsens ordförande Lars Rosander (C) inför måndagens fullmäktige. 

Annons:

Han vill veta när det kommer besked om cykelvägar på olika platser i Hultsfreds kommun efter att politiska företrädare och allmänhet framfört olika förslag som gäller cykelvägar. 

”Dessa har stor betydelse för dagliga kontakter och vardaglig motion men de har också betydelse för besöksnäringen och för möjligheten att nå olika upplevelser i kommunen”, skriver Lennart Davidsson (KD). 

Snart börjar arbetet med 2+1-vägen

Han har också fått uppgifter på att det har kommit så långt i Trafikverkets planering att utbyggnaden till 2+1-väg av riksväg 34 mellan Målilla och Hultsfred ska påbörjas inom en snar framtid. Dagens Hultsfred har tidigare rapporterat om att arbetet ska dra igång sent 2020 eller i början av 2021och vara klart 2022. 

”Men för oss har det varit lite oklart hur det blir med möjligheten att samtidigt tillskapa en cykelled. Jag har önskemål om att få en redovisning av hur det ligger till i planeringen runt motionerna som tar upp cykelleder och var finns frågan om byggande av cykelled när vägen mellan Målilla och Hultsfred breddas”, frågar sig Lennart Davidsson. 

Frågan är riktad till kommunstyrelsens ordförande Lars Rosander och tas upp på måndagens fullmäktigesammanträde i Hultsfred. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: