Annons:

Sök

Annons:

Politikern ser bönder som en resurs vid skogsbränder – föreslår att avtal tecknas

Lennart Davidsson hävdar att Hultsfreds kommun ska nyttja lantbrukarna i samband med större skogsbränder. Foto: MostPhotos

Politikern ser bönder som en resurs vid skogsbränder – föreslår att avtal tecknas

Kristdemokraternas fullmäktigeledamot Lennart Davidsson anser att Hultsfreds kommun bör ta hjälp av bönderna för att bekämpa större skogsbränder. Det skriver han i en interpellation till kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Lennart Davidsson har skickat in en interpellation till kommunalrådet Lars Rosander inför måndagens fullmäktigesammanträde. 

”Vi har under senaste helgen fått rapporter om hur skogsbränder har härjat runt Mora i Dalarna och minnet finns hos oss alla om hur vi tidigare somrar har varit med om svåra skogsbränder också här i vårt Småland. Det gäller att alltid ta ut säkerhetsmarginaler. Om jag är rätt informerad så finns det kommuner som tagit hjälp av bönder via överenskommelse med LRF. Dessa överenskommelser har inneburit att man kompletterat räddningstjänsten med att bönder ställer sina resurser vad gäller tankvagnar (gödselkärror) till förfogande. Det innebär att i kritiskt läge vid en skogsbrand så kan man nå ut med vatten i stora mängder”, skriver Lennart Davidsson i sin interpellation. 

Davidssons fråga till Rosander är om det finns några planer på att ordna en överenskommelse med LRF och bönderna i Hultsfreds kommun för att komplettera räddningstjänstens resurser vid eventuell akut skogsbrand. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: