Annons:

Sök

Annons:

HAN GER INTE UPP – NÄMNDENS SENASTE HASTIGHETSBESLUT ÖVERKLAGAS

Göran Berglund har lämnat in en ny överklagan till länsstyrelsen angående trafiknämndens reviderade beslut om hastigheterna i Virserum. Foto: Ossian Mathiasson

HAN GER INTE UPP – NÄMNDENS SENASTE HASTIGHETSBESLUT ÖVERKLAGAS

Göran Berglund har återigen valt att överklaga trafiknämnden i Hultsfreds kommuns nya beslutade hastigheter i Virserum till länsstyrelsen. 

Annons:

I december förra året sänktes den högsta tillåtna hastigheten till 40 km/h genom Virserum och till 30 km/h på alla kommunala gator. 

Länsstyrelsen fick in klagomål från irriterade Virserumsbor, som inte var nöjd med den generella sänkningen, upphävde beslutet i juni. 

ÖSK har sedan dess arbetat med att ta fram nya föreskrifter och trafiknämnden fattade i september ett reviderat beslut. 30 km/h behålls på exempelvis små, trånga och smala gator med villor direkt i anslutning till vägen och i områden där barn och vuxna rör sig vid skolan, idrottsanläggningen och vårdcentralen. Det blir en höjning till 40 km/h på vägar som saknar villor och består av mycket industrier.

Ny överklagan till länsstyrelsen

Det är ett beslut som Göran Berglund väljer att överklaga till länsstyrelsen. 

”Nämndens generella skrivningar om ”väldigt smala gator, kuperade gator, smala och delvis kuperade gator” är att se som allmänt hållna formuleringar. Gatorna i områdena synes enligt vägledande avgöranden av Transportstyrelsen inte ha sådan särpräglad karaktär att det motiverar en så drastisk hastighetssänkning som till 30 km i timmen för hela de av besluten berörda områdena. Därför ska besluten upphävas och hastigheten fastställas till 40 km i timmen”, skriver Göran Berglund i ett mejl till Dagens Hultsfred. 

Han skriver att trafiknämnden har åtgärdat de värsta fadäserna från tidigare men det kvarstår en del som han inte är nöjd med. 

"Godtyckligt satta och omotiverade hastighetsbegränsningar skadar allmänhetens förtroende för trafiksäkerhetsskapande åtgärder; utmanande och ogenomtänkta politiska beslut riskerar bli löjeväckande och därmed kontraproduktiva. Mitt överklagande kommer förhoppningsvis leda till att eliminera dessa. Utan att menligt påverka eljest angelägen trafiksäkerhet i vårt samhälle", skriver han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: