Annons:

Sök

Annons:

EXTRA: FLERA ELEVER CORONASMITTADE PÅ SKOLA I HULTSFRED

Fyra elever på Albäcksskolan i Hultsfred har bekräftats smittade av covid-19. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

EXTRA: FLERA ELEVER CORONASMITTADE PÅ SKOLA I HULTSFRED

Fyra elever på högstadieskolan Albäcksskolan i Hultsfred har smittats med covid-19. Skolan fortsätter att hållas öppen – trots de bekräftade fallen.
– En samlad bedömning är att det inte finns ett behov av att gå över på distansundervisning, säger rektorn Anna Källåker. 

Annons:

Albäcksskolan i Hultsfred har fått sina första bekräftade fall av coronaviruset. Det rör sig om fyra elever som har bekräftats smittade inom loppet av ett dygn. 

– Vi fick det första bekräftade fallet i går eftermiddag och har fått tre till i dag. Vi har fyra bekräftade fall på skolan. Vi har inte haft något bekräftat fall tidigare så det är de första fallen, säger Anna Källåker. 

Hur ser du på att coronapandemin har drabbat er verksamhet?

– Någonstans har det varit väntat och kanske lite konstigt att det inte har kommit tidigare eftersom det har sett ut som det har gjort i Hultsfreds kommun. Vi har kunnat förbereda oss och tänka till kring hur vi ska hantera det. Nu är det bara att fortsätta vara extra uppmärksam på alla med symtom och jobba vidare med de starka insatser som vi redan har, säger Källåker. 

Ingen distansundervisning

De fyra eleverna med bekräftad coronasmitta har inte varit på skolan sedan innan de fick symtom.

Finns det fler elever/personal som väntar på provsvar?

– Inte vad jag vet om. Vi vet att testningen är hög men vi får inte kunskap om alla som väntar på provsvar eller prov. Jag vet inte om det är fler på gång. 

Vad vidtar ni för åtgärder på skolan?

– Det hjälper oss att gymnasiet har gått över till distansundervisning på halvtid. Det gör att det blir mindre folk i matsalen och på bussarna, något som leder till mindre trängsel för våra elever. Vi har sedan tidigare en extra matsal i Valhall där några av klasser äter för att minska trängseln i matsalen på gymnasiet. Vi fortsätter uppmana med handhygien och ger handsprit när de går in och ut ur klassrummen som våra NO-lärare producerar. Vi tänker till kring klassrumsplacering och uppmanar att ha så mycket undervisning som möjligt utomhus. Skolan är tapetserad med påminnelser om att hålla avstånd och vi tar bort bord och stolar i allmänutrymmena för att skapa bättre förutsättningar till att hålla distans. Vi ska också utbilda ungdomarna och NO-lärarna har tagit ett stort ansvar när det gäller att prata om coronaviruset och hur det fungerar så man skapar en förståelse för varför det är viktigt att man följer rekommendationerna.

Det är med andra ord inte aktuellt att övergå till distansundervisning?

– Vi har tät samverkan med förvaltningsledningen och smittskyddet i Kalmar län. Eftersom de här fyra eleverna inte har varit på skolan sedan innan de fick symtom så ser man inte att det ska finnas någon risk att man har smittat andra personer. En samlad bedömning är att det inte finns ett behov av att gå över på distansundervisning. Vi är samtidigt lyhörda och tar ständigt nya beslut.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: