Annons:

Sök

Annons:

Dolks ersättare klar – hon börjar sin anställning på måndag

Skånebördiga Maria Bolin är ny i rollen som samhällsplanerare i både Vimmerby kommun och Hultsfreds kommun. Foto: Privat

Dolks ersättare klar – hon börjar sin anställning på måndag

Sara Dolk har avslutat sin tjänst som stadsarkitekt i Vimmerby och Hultsfred. Nu är hennes efterträdare rekryterad. Maria Bolin är ny i rollen som samhällsplanerare i de två kommunerna.

Annons:

Efter att Sara Dolk, den tidigare stadsarkitekten i Vimmerby och Hultsfred, avslutade sin anställning har tjänsten varit vakant sedan i höstas. 

Nu är det klart vem som kommer att efterträda henne. 

Det blir Skånebördiga Maria Bolin, numera boende i Västervik, som har fått jobbet och gör sin första arbetsdag som samhällsplanerare i Vimmerby och Hultsfred på måndag. 

– Jag har senast jobbat med stadsplanering i Skövde i fem år och när jag och min sambo fick vårt första barn för ett år sedan så valde vi att flytta till hans hemtrakter i Västervik. Vi kände snabbt att det lockade att flytta hitåt. Jag kom i kontakt med detta jobb av en händelse. Jag sökte tjänsten och var på intervju i början av hösten och allt blev klart innan jul. Det känns superkul, säger Maria Bolin. 

"Lite av ett blankt papper"

Hon har tidigare arbetat mycket med övergripande samhällsplanering och hållbarhetsfrågor och är bland annat intresserad av arkitektur och landsbygdsutveckling. Hon ser fram emot att jobba i två kommuner som hon inte känner till så väl. 

– För mig är det lite av ett blankt papper. Det ska bli jättespännande, det är mycket att sätta sig in i. Jag är inte härifrån så det kommer finnas en uppstartssträcka. Det är de som bor i Hultsfreds kommun och Vimmerby kommun som ska trivas med utvecklingen och känna att det känns bra. Det är mycket ansvar som krävs för att så många som möjligt blir nöjda med det vi gör. Vi ska göra det tillsammans med medborgare, föreningar, företag. 

Hon kommer till att börja med jobba med översiktsplaner på olika sätt. 

– Rollen som sådan är jättespännande. Jag vill jobba långsiktigt och strategiskt och med övergripande planering och utveckling. Jag ska ta tillvara på det jag har lärt mig och ta in det i mitt nya jobb.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: