Annons:

Sök

Annons:

Rälg kräver kommunalrådet på svar: ”När kan vi se tomten uppröjd”

Tommy Rälg (S) vill veta när brandresterna på det gamla slakteriet i Hultsfred ska röjas upp. Han har ställt två frågor till Lars Rosander (C) inför fullmäktigemötet på måndag. Foto: Ossian Mathiasson

Rälg kräver kommunalrådet på svar: ”När kan vi se tomten uppröjd”

Det är fortfarande inte utrett vem som är ägare till gamla slakteriets ruiner i Hultsfred. Nu kräver Tommy Rälg (S) svar från kommunalrådet Lars Rosander (C) på måndagens fullmäktigesammanträde.

Annons:

Sedan september 2019 har frågan kring ägarskapet av den gamla slakteritomten varit en ständigt återkommande fråga. Eftersom den öde tomten, som är full med brandrester sedan slakteriet brann ned, ser tråkig ut är det viktigt att finna den rätta ägaren.

Från början ägdes tomten av KLS Livsmedel ekonomisk förening när de bedrev slakteri i lokalerna. Bolaget är likviderat sedan länge. Tomten har sedan sålts till ett Västerviksföretag som i sin tur sålde vidare till en person som växelvis bor i Jordanien. 

"Irritationen ökar"

Tommy Rälg, socialdemokratisk fullmäktigeledamot, har riktat en fråga till kommunalrådet Lars Rosander inför måndagens fullmäktigesammanträde.

”Vi närmar oss tvåårsdagen för branden i gamla slakthuset i Hultsfred.Ännu idag så vet vi inte vem ägaren är. Lantmäteriet har en avgörande roll för att utse vem som är ägare. Tiden rusar och irritationen ökar över varför inget händer”, skriver Tommy Rälg i ett mejl till Dagens Hultsfred. 

Hans två frågor till Lars Rosander lyder:

"När kan vi få veta vem ägaren är till gamla slakteriet?När kan vi se tomten uppröjd?"

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: