Annons:

Sök

Annons:

Traditionella nationaldagsfirandet ställs in även i år – trots kommande lättnader

Hultsfreds kommuns traditionella nationaldagsfirande i Målilla är inställt för andra året i rad. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Traditionella nationaldagsfirandet ställs in även i år – trots kommande lättnader

För andra året i rad tvingas Hultsfreds kommun ställa in sitt traditionella nationaldagsfirande i Målilla hembygdspark. 
– Trots att restriktioner förändras delvis i morgon så har vi inte kunnat ha planering för ett nationaldagsfirande, säger fullmäktiges ordförande Anders Andersson (KD). 

Annons:

Hultsfreds kommun har beslutat att även i år ställa in det nationaldagsfirande som traditionsenligt brukar äga rum i Målilla hembygdspark. Det meddelade fullmäktiges ordförande Anders Andersson (KD) på kvällens fullmäktigesammanträde. 

– Det blir inget formellt nationaldagsarrangemang i Målilla hembygdspark på grund av pandemin. Trots att restriktioner förändras delvis i morgon så har vi inte kunnat ha planering för detta. Jag har fått brev från Andreas Norlén, ordförande i stiftelsen Sveriges nationaldag, som uppmanar att vi ska ha olika former av nationaldagsfirande trots att vi inte kan göra det på det vanliga, traditionella viset. Vi kommer inte att kunna göra det i Hultsfreds kommun så det blir inget traditionellt nationaldagsfirande. Vi hoppas att det ska vara möjligt nästa år, säger Anders Andersson. 

Det kommer, med initiativ från kultur- och fritidsförvaltningen, finnas sporadiska och spontana aktiviteter med musikunderhållning på olika platser i kommunen på söndag.

– Även i musikkommunen Hultsfred kommer det vara lite märkbart även under det här nationaldagsfirandet. Jag hoppas att vi på olika sätt ska kunna hedra vår nationaldag och svenska flaggan under den 6 juni. Det finns aktiviteter planerade för olika orter i kommunen från kultur- och fritidsförvaltningen, säger Andersson. 

 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: