Annons:

Sök

Annons:

  • Samtliga studenter på comebackande program går ut i arbete

    Ali Taheri, Sina Rezai, Kairi Omer, André Futterer, Tim Johansson, Rasmus Hesselgård och Rasmus Bengtsson tar studenten från industritekniska programmet på Hultsfreds gymnasium på fredag. Foto: Privat

  • Samtliga studenter på comebackande program går ut i arbete

    Rasmus Hesselgård och André Futterer belönas med varsitt stipendium. Foto: Privat

Samtliga studenter på comebackande program går ut i arbete

Det industritekniska programmet på Hultsfreds gymnasium är tillbaka. På fredag tar den första kullen sedan comebacken studenten – och samtliga går direkt ut i jobb. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Hösten 2018 gjorde det industritekniska programmet comeback på Hultsfreds gymnasium. Utbildningen handlar mycket om datorstyrd produktion och programmering av maskiner för produktion och eleverna får kunskap om traditionell CNC-teknik och modern 3D-printing. 

Nu, efter tre års studier på Additivt Teknikcenter, har den första kullen med sju studenter sin gymnasieutbildning klar och redo för nya utmaningar. 

– Att sju av sju nyexaminerade studenter på industriprogrammet redan har fått jobb är ett faktum som bevisar att efterfrågan på arbetskraft är stor inom industrin. De har dessutom fått jobb på sju olika företag. Det är fantastiskt om vi räknar med att det just nu råder en viss lågkonjunktur på grund av pandemin och att en del företag har problem med inleveranser av råvarumaterial, säger Joakim Svensson, platschef på Additivt Teknikcenter. 

"Bevis på att slå den gamla myten"

De sju studenterna har genomgått en utbildning från grunden vad gäller bearbetning i metall. Utbildningen har även inkluderat nya metoder inom 3D-printing, något som blir allt vanligare inom industri och robotprogrammering.

– Tillverkning med hjälp av robot börjar bli alltmer vanligt inom den moderna industrin och i Kalmar län. Tillverkningsindustrin ligger i framkant med denna metod. På Additivt Teknikcenter återfinns fyra robotar av välkända fabrikat som används i undervisningen och till hösten kommer även en ny CNC-maskin av senaste snitt installeras. Med den följer också programmeringssimulatorer så man kan programmera i kontorsmiljö. Det är ytterligare ett bevis på att slå den gamla myten om att industriarbete är skitigt och tungt. 

Stipendium till två studenter

I år har fackförbundet IF Metall valt att tilldela stipendium till de elever som har utmärkt sig lite extra. 

André Futterer och Rasmus Hesselgård tilldelas varsitt stipendium för att ha tagit ett stort ansvar för sitt eget lärande och sina arbetsuppgifter och projekt såväl på skolan som i sitt arbetsplatsförlagda lärande. De har varit goda kamrater för både lärare och klasskamrater. De har på sina år på Industriprogrammet visat på stor kunskap och yrkesstolthet och varit ansikten utåt vid information på högstadiet för kommande generation av industriarbetare.

– För vår del var det ett väldigt svårt val. Vi valde efter många om och men ut två elever, André och Rasmus, som vi tycker förtjänar stipendium. Vi är mycket tacksamma till de företag som vi samarbetar med för att de ställde upp och bidrog till APL (arbetsplatsförlagt lärande) för våra elever, vilket i sin tur ledde till att de blev erbjudna en anställning, säger Joakim Svensson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: