Annons:

Sök

Annons:

Bygge av padelhall i Virserum stoppat:

Virserum Bostäder & Fastigheter får inte bygga sin padelhall på Ekängsvägen i Virserum. Politikerna i miljö- och byggnadsnämnden har sagt nej. Foto: MostPhotos

Bygge av padelhall i Virserum stoppat: "Bara för att vi inte heter Hultsfred så är det kört"

Virserum Bostäder & Fastigheter har velat bygga en padelhall på Ekängsvägen i Virserum. Projektet stoppas då politiker och tjänstemän anser att byggnaden skulle bli för hög. 
– Jag förstår inte hur två meter i Hultsfred kan anses som en liten avvikelse när det är blankt nej vid 2,4 meter i Virserum, säger Christofer Sakshaug. 

Annons:

Virserum Bostäder & Fastigheter äger fastigheter i nära anslutning till elljusspåret på Ekängsvägen i Virserum och presenterade i våras sina planer på att skapa en aktivitetshall med padel, gym och lasergame. 

En bygglovsansökan med tillhörande ritningar skickades in till miljö- och byggnadsförvaltningen som stoppade projektet efter att ha diskuterat planerna tillsammans med politikerna i berörd nämnd. 

Byggnadens planerade höjd på åtta meter bryter mot den rådande detaljplanen på 5,6 meter, det vill säga 2,4 meter för högt.

"Varför har de godkänt en i Hultsfred?"

Christofer Sakshaug på Virserum Bostäder & Fastigheter är besviken efter det negativa förhandsbeskedet. 

– Det är många personer som har hört av sig och sagt, ”har ni råd att bygga padelhall så har ni väl råd att ansöka om ändrad detaljplan”. Bara för att vi vill ändra en detaljplan så finns det ingenting som säger att den ändring vi vill göra kommer gå igenom. Lennart Davidsson har i en intervju med Barometern sagt att det kan kosta 50 000 kronor och att det snabbt kan springa iväg ytterligare. Det kan hända att vi slänger 70–100 000 kronor i sjön om vår ändring inte går igenom och detaljplanen inte kan ändras, säger Christofer Sakshaug. 

Intresset för padel är stort i Virserum och Sakshaug förstår inte varför deras projekt stoppas medan Nordic Wellness planerade hall för padel och gym på nya handelsområdet går igenom. 

– Jag ställer mig frågande till varför nämnden har godkänt en padelhall i Hultsfred. Detaljplanen, där vi vill bygga, tillåter en höjd på 5,6 meter och vi vill bygga åtta meter, vilket är en höjdskillnad på 2,4 meter. Här är det inga grannar utan vi äger fastigheterna runt omkring. I Hultsfred finns det grannar till fastigheten men kommunen anser inte att det kommer störas där. Jag förstår inte hur två meter i Hultsfred kan anses som en liten avvikelse när det är blankt nej vid 2,4 meter i Virserum. De har kommit med ett förhandsbesked om att vi mer eller mindre inte behöver försöka mer, säger Sakshaug. 

Hur reagerar du på nobben från kommunen?

– Väldigt tråkigt när vi försöker satsa och vill göra någonting bra för samhället. Bara för att vi inte heter Hultsfred så är det kört på förhand. De vill inte ens titta på det. Jag förstår att kommunen har regler att förhålla sig till men jag tycker att de har samma regler att förhålla sig till om man vill bygga i Hultsfred eller Virserum. Vi vill bygga men vi tappar motivation efter detta besked. Jag tycker att de ska se och behandla alla ansökningar lika. 

Planerna är satta på paus

Deras planer på en aktivitetshall har satts på paus efter beskedet från miljö- och byggnadsförvaltningen. 

– Vi vill ha en aktivitetshall och det är allt eller inget. Vi vill inte bygga en halvdan hall som inte blir riktigt hundra. Kan kommunen ändra sitt beslut så är vi fortfarande intresserade av att genomföra projektet. Min kollega Oscar la mycket tid på fasadritningar och skickade in till kommunen plus att vi hade kontakt med byggnadskontoret som gav oss vägledning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: