Anncott Fastigheter äger Träförädlingen 8 sedan den köptes för 810 000 kronor av kommunen på sensommaren. Delägaren Leif Sörensen avslöjade tidigt för Dagens Hultsfred att planen var att starta restaurang i lokalen.
– Vi har haft några intressenter, de flesta har faktiskt kommit in via Hultsfreds kommun, berättar Jerker Ekelund.
– Men, tillägger han, vi har känt att deras inriktning inte varit precis som den vi vill ha. Vi har exempelvis fått många som vill starta pizzeria, men det har vi inte varit intresserade av.
Välkänd och etablerad
Istället har man hört sig för med egna, gamla kontakter – och har nu muntligt klart med en krögare.
– Det är en välkänd krögare som ska driva restaurangen, säger Jerker Ekelund. Han är rutinerad i branschen, har hållit på i många år.
Vem det är väljer man att hålla hemligt tills kontraktet är undertecknat. Det överlåter man åt krögaren att gå ut med när han känner sig redo.
– När vi visade upp lokalen tyckte han att den var jättebra. Bra läge, bra möjligheter och att det passar hans verksamhet, säger Jerker Ekelund.
Nyckelfärdigt koncept
Restaurangen ska nu byggas färdig. Anncott Fastigheter kommer tämligen omgående lämna in bygglovshandlingar och man är igång med upphandlingen av hantverkare, material och inredning.
– Vi ska göra ett nyckelfärdigt koncept, så när krögaren kommer är det bara att ta över nycklarna och köra igång. Det blir en restaurang med 40-50 platser.
Är det en krögare som växer med Hultsfred eller flyttar han sin verksamhet hit?
– Han flyttar sin verksamhet hit till Hultsfred. Tanken är att han ska öppna sin restaurang 1 september, säger Leif Sörensen.
Vad blir det för inriktning på verksamheten?
– Det blir förstås À la carte, all mat lagad från grunden, men primärt kommer det läggas fokus på att bli en bra lunchrestaurang eftersom det är mycket företag i omgivningen och mycket trafik. Det saknas i den här delen av Hultsfred.
Långt framskridna byggplaner
Invändigt ser man redan lite av planerna. Nya väggar har ritats upp med färg på golvet, medan andra ska tas ner. På baksidan blir det varuintag i anslutning till kök och disk, kylutrymme och personalrum.
I en del av restaurangen blir det VIP-rum, en öppen spis står på önskelistan och det blir entré på framsidan, mot Norra Oskarsgatan, där man planerar bygga ut med ett burspråk.
– Där, i söderläge, blir det uteservering med plattor och asfalten närmast vägen ska tas bort för att ersättas med gräs, berättar Jerker Ekelund.
– Det är ett schysst exponeringsläge, Hultsfreds bästa skulle jag säga, tillägger Leif Sörensen.
Vad känner du nu när det är klart med krögare?
– Vi har inte plöjt ner så mycket pengar i fastigheten, så av den anledningen har vi inte haft bråttom, utan vi har känt att det var väldigt viktigt att hitta rätt krögare för att det ska funka riktigt bra.
– Så det känns väldigt bra att ha fått tag i den här killen, att vi nu kan gå igång och anpassa lokalen så verksamheten kan vara igång i september.