Annons:

Sök

Annons:

Nyhet om husfabrik togs emot med stor glädje – så har det gått efter etableringen

Det är till det här huset i Malmö som väggarna byggs i Hultsfred. "Tanken är att också väggarna till husen i Herrstorpet ska byggas där", säger Martin Johansson. Foto: Pressbild/Privat

Nyhet om husfabrik togs emot med stor glädje – så har det gått efter etableringen

I september släpptes nyheten att ETC Bygg skulle etablera en husfabrik i Hultsfred. Sedan dess har man inte hört mycket om satsningen.

Annons:

Då hade företaget med säte i Stockholm just fått nycklarna till lokalen på Hultsfreds Hus-området som återigen skulle bli en arbetsplats.

”Det är svårt att säga hur stor satsning detta blir. Men idag räknade jag personalskåpen i lokalerna. Det fanns 47 stycken, så vi siktar väl på att fylla upp dem i alla fall”, sa företagets Fredrik Fagerberg i en kommentar på kommunens hemsida.

Vill tona ner det 

Vad har egentligen hänt efter att ETC Bygg släppte nyheten som togs emot med stor glädje i Hultsfred?

Dagens Hultsfred har upprepade gånger sökt Fredrik Fagerberg som haft svårt att hinna med en intervju. Frågan ställdes istället till Martin Johansson, fastighets- och affärsutvecklare, i samband med en artikel om företagets inlämnade bygglovsansökan.

– Jag vill tona ner det där, för det är ingen husfabrik i den bemärkelsen, utan en montagefabrik. Vi börjar i liten skala, just nu håller vi på att bygga ett hus till oss själva i Malmö, ett tiovånings trähus i Hyllie så det är full fokus där, säger han.

"Får gärna växa" 

Väggarna till det byggs i Hultsfred och tanken är att också väggarna till husen i Herrstorpet ska byggas där.

– Sedan vore det förstås jättekul om vi får in externa uppdrag också, det gör vi jättegärna. Det får gärna växa, naturligtvis, men det är inget vi satsar på just nu, säger Martin Johansson.

Redan veckan efter nyheten släpptes sa Fredrik Fagerberg att han skulle träffa Arbetsförmedlingen. Mycket handlade om att hitta nyckelpersoner som vill vara en del av den här etableringen, sa han då.

Hur många anställda jobbar i fabriken nu?

– Just nu är det ju semestertider, men när arbetet kommer igång igen skulle jag gissa att det blir två-tre stycken som ska bygga väggarna till Malmö.

Skulle du säga att det ”slogs på stora trumman”?

– Ja, vi blev nedringda. Alla trodde vi skulle bygga upp en husfabrik och folk ville ha jobb, så det blev lite ”stora trumman”. Men vi är där i alla fall, det är jättespännande och kul att det är i Hultsfred, ett bra komplement till satsningen på Herrstorpet, säger Martin Johansson.

Jag vet att det talades om att det skulle kunna bli ett 50-tal arbetstillfällen?

– Det var nog lite ironiskt och sagt på skoj, det mottogs så det blev fel kan man säga.

ETC Bygg har option på 6 700 kvadratmeter, varav man hyr 1 600 kvadratmeter initialt på Hultsfreds Hus-området.


Här kan du också läsa: Här är bolaget som etablerar ny husfabrik i Hultsfred.

Här kan du också läsa: Här är huset som ska byggas i nya fabriken – rekryteringen inleds direkt.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: