Annons:

Sök

Annons:

Förhandlingarna klara – då lämnar de anställda Glamox

Glamox stänger sin anläggning i Målilla under våren 2021. Foto: Arkivbild

Förhandlingarna klara – då lämnar de anställda Glamox

Glamox utanför Målilla bommas igen nästa vår. Nu är förhandlingarna med facket klara – och de anställda får gå hem i tre olika omgångar. Det berättar Vimmerby Tidning.

Annons:

Glamox har 116 anställda och beskedet om att lägga ned anläggningen kom som en chock för många. Produktionen kommer att flyttas till Norge och Estland av besparingsskäl.

Nu är förhandlingarna med IF Metall klara och medarbetarna går hem i tre olika omgångar. De första lämnar vecka 49, andra gruppen vecka 10 nästa år och så sista gänget vecka 17, enligt Vimmerby Tidning.

– Det som händer nu är att vi träffar varje enskild anställd, så de vet vilken dag som blir deras sista arbetsdag, säger vd Magnus Antonsson till VT.

Antonsson berättar också att det finns en del intressenter för anläggningen, men att ”diskussionerna är i ett inledningsskede”.

"Gjort det bästa av situationen"

Fackets Ulrica Edlund är lättad över att förhandlingarna avslutats.

– Jag känner att vi har gjort det bästa av situationen. Vi har gått efter turordningen, det mest rättvisa. Nu vet alla hur det blir. Företaget kommer läggas ner, men jag tror att de anställda tycker det är en lättnad att äntligen ha fått sin uppsägningstid och vet hur länge man får vara kvar. Det har folk väntat på. Alla har dessutom fått erbjudande om förlängd uppsägningstid och vad jag vet har alla tackat ja, säger hon till VT.

Vår tidning har sökt Magnus Antonsson utan resultat.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: