Annons:

Sök

Annons:

Partiets ena förening byter ordförande – hon tar över klubban

Tommy Rälg lämnade vid torsdagskvällens årsmöte över ordförandeklubban för den norra S-föreningen till Lena Persson. Foto: Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun

Partiets ena förening byter ordförande – hon tar över klubban

Lena Persson tar över som ny ordförande efter Tommy Rälg i Socialdemokraternas norra förening. 
– Jag blev tillfrågad och var väl lite lättlurad, säger hon och skrattar åt frågan om varför hon tackade ja till uppdraget. 

Annons:

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun har en södra och en norra förening. Tommy Rälg, ordförande sedan 2019, lämnade vid torsdagskvällens årsmöte i partilokalen på Storgatan i Hultsfred över ordförandeklubban för den norra S-föreningen till Lena Persson, bosatt i Ormestorp mellan Hultsfred och Vena. 

– Jag har suttit med som ledamot i styrelsen i rätt så många år och jag hoppas att vi tillsammans kan locka fler medlemmar till partiet. Den norra föreningen har cirka 100 medlemmar. Målet är att göra allt fler intresserade och delaktiga i vad som händer i samhället, säger S-föreningens nya ordförande Lena Persson.

Lena Persson har inte varit politiskt aktiv i så många år. 

– Jag var med under förra mandatperioden och gick med i partiet före valet 2018. När Kommunal hade en S-förening i början på 2000-talet var jag med i den, säger Lena Persson. 

Lena Persson sitter under denna mandatperiod med som ledamot i kommunfullmäktige, ledamot i barn- och utbildningsnämnden och ledamot i valnämnden. Hon är dessutom första ersättare i regionen och ersättare i patientnämnden. 

– Jag var ersättare i fullmäktige under förra mandatperioden och var ersättare nu med men när Tommy Rälg blev revisor kom jag in som ordinarie ledamot i fullmäktige. Även i barn- och utbildningsnämnden har jag gått från ersättare till ledamot, säger Lena Persson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: