Annons:

Sök
Kommunalrådet om förslaget om att riva skolan:

Kommunalrådet Lars Rosander (C) tycker att förslaget om att riva skolan i Järnforsen låter väldigt drastiskt.

Kommunalrådet om förslaget om att riva skolan: "Väldigt drastiskt"

Tjänstemännen föreslår att stänga och riva skolan i Järnforsen höstterminen 2023. Kommunalrådet Lars Rosander (C) har inte sett förslagen.
– Det låter som väldigt drastiska förslag, säger han.

Annons:

I ett dokument, som Dagens Hultsfred har tagit del av, framgår det att tjänstemännen har ett förslag på fyra åtgärder. Det handlar om att kallställa och riva skolan i Järnforsen höstterminen 2023. 13 elever ska erbjudas att vara 100 procent i Målilla skola. 

Tjänstemännens förslag är också att återställa Björkens förskola belägen mitt i Järnforsen samt att flytta förskolan till Björken under höstterminen 2023. 

Kommunstyrelsens ordförande, Lars Rosander (C), säger sig inte känna igen den här skrivelsen på tisdagen.

– Vad jag vet pågår det en diskussion, men jag har inte sett några förslag nedtecknade. Jag har egentligen inga kommentarer, utan det är något som barn- och utbildningsnämnden handlägger till att börja med och det är något för BUN i första hand. Därefter får vi i övriga politiken värdera det och se hur vi ska hantera det, säger kommunalrådet.

Hur reagerar du på förslagen?

– Det låter som väldigt drastiska förslag. Vi har haft för avsikt att sälja Björkens förskola och den är avstyckad från den kommunala tomten. 

"Barnens utbildning är nummer ett"

Diskussionen om Järnforsens skolas existens har varit uppe flera gånger den senaste tiden.

– Det förs en diskussion om skolans framtid och jag vet att elevantalet ser lågt ut till hösten. Hur ska man hantera det då? Från föräldrahåll och andra finns det en önskan om att skolan lever vidare. Inom politiken förs det en diskussion också kring om det finns en framtid eller inte eller om man ser en annan utveckling för barnens utbildning. Det viktigaste är att barnen får en bra utbildning, det är alltid nummer ett. 

Kristdemokraterna är kritiska till tjänstemännens förslag.

– Det vet jag sedan tidigare och jag tror att väldigt många politiker vill behålla skolan. Men man får sätta det i relation till barnens utbildning och hur man kan göra det på bästa sätt. Jag vill inte föregripa hanteringen i barn- och utbildningsnämnden, utan det är BUN som får hantera frågan först. 

Dagens Hultsfred har sökt barn- och utbildningschefen Martin Snickars och barn- och utbildningsnämndens ordförande Magnus Hultman (M) under tisdagen. 

Fotnot: Felaktigt stod det först i den här texten att det rör sig om en tjänsteskrivelse. Det handlar om ett förslag på fyra åtgärder som varit uppe för diskussion.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: