Annons:

Sök

Annons:

Så ser ordföranden på allvarliga kritiken

Socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson tror att bristerna inom äldreomsorgen kommer att åtgärdas snabbt. Foto: Ossian Mathiasson

Så ser ordföranden på allvarliga kritiken

Arbetsmiljöverket riktade hård kritik mot äldreomsorgen i Hultsfreds kommun. Nämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C) litar på verksamhetens förmåga att komma tillrätta med problemen.
– Jag är trygg med att vår verksamhet ska klara av de åtgärder vi behöver göra, skriver han i ett mejl till Dagens Hultsfred.

Annons:

Förra veckan berättade Dagens Hultsfred om den breda kritiken mot Hultsfreds äldreomsorg från Arbetsmiljöverket. En mängd åtgärder krävs nu på flera enheter. Det handlar bland annat om att anmäla alla tillbud, minska arbetsbelastning för personalen och att använda korrekt utrustning.

Arbetsmiljöverket kommer göra nya inspektioner i januari och då ska bristerna vara fixade. Annars riskerar kommunen ett föreläggande och eventuellt vite.

– Förvaltningen tar nu fram förslag på åtgärder utifrån arbetsmiljöverkets tillsyn och som också ska redovisas till dem. När det gäller resursfrågan så vet jag att vi har lite problem att bemanna ner då behoven minskar och resurser att använda till att bemanna upp när behoven är höga. Vi återkommer med detaljerna.

 "Ta synpunkter som gåva"

Per-Inge Pettersson är glad för att kommunen inte fått något föreläggande i ett första skede.

– Vi har inte fått något föreläggande men däremot ett antal brister som ska åtgärdas. Det finns olika grader i ordet brist från mindre till mera allvarliga brister och sett till den omfattande verksamhet som bedrivs 24 timmar om dygnet och i jämförelse hur inspektionsmeddelanden ser ut från andra kommuner så är jag trygg med att vår verksamhet ska klara av de åtgärder vi behöver göra. Jag grundar det på den öppenhet som råder i vår verksamhet och att ta synpunkter som gåva till att göra saker än bättre.

 "Måste dokumenteras"

Pettersson vill att arbetsbelastningen dokumenteras på ett bättre sätt.

– Då det i vissa fall är en hög arbetsbelastning måste det dokumenteras så att det säkerställer att varje arbetstagare vet vilka prioriteringar som måste göras.

Pettersson tror att kommunen kommer att kunna fixa bristerna:

– I rapporten förekommer inte några föreläggande och enligt min bedömning kommer inte heller så vara anledning då vi under november och december arbetar fram de rutiner vi saknar för att kunna presentera dessa för Arbetsmiljöverket vid den återkommande inspektionen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: