Annons:

Sök

Annons:

Nu kan skolan byggas ut – detaljplanen och upphandlingen är klar

Området runt Venhagsskolan väntas få en ny detaljplan. Foto: Pressbild

Nu kan skolan byggas ut – detaljplanen och upphandlingen är klar

Grundsärskolan ska få permanenta lokaler på Venhagskolan i Målilla och arbetet går framåt. Detaljplanen är godkänd och upphandlingen är klar. 
– Det är inte officiellt vilket företag som vann upphandlingen, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).  

Annons:

Den nya detaljplanen omfattar området runt skolan och har varit ute på samråd och granskning. En del synpunkter har inkommit och vissa förändringar har gjorts.

Detaljplanen bedöms inte ha någon påverkan på miljön, sakägare eller vara av betydande intresse för allmänheten och skickas vidare till fullmäktige för slutgiltigt beslut. På tisdagen passerade detaljplanen kommunstyrelsens arbetsutskott för att gå vidare till nästa instans. 

– Det blir en utökad skolgård med tillhörande parkering, det är i övrigt inget nytt i ärendet. Detaljplanen möjliggör också den tilltänka gång- och cykelvägen som går parallellt med staketet mellan idrottsplatsen och Skeppet ner till Venhagsvallen. Det är en trafiksäkerhetsfråga som får en bra lösning, säger Tomas Söreling. 

Upphandlingen är klar

Venhagskolan i Målilla ska byggas ut för att skapa permanenta lokaler för grundsärskolan och göra sig av med modulerna samtidigt som det blir ett nytt tillagningskök med tillhörande matsal för skolans och förskolans elever.  

Förfrågningsunderlaget skickades ut till intresserade företag i december och de hade en månad på sig att lämna anbud på byggnationen. Nu är upphandlingen klar och ett företag har fått tilldelning av jobbet. 

– Överklagningstiden måste gå ut först innan vi kan berätta vilket företag som har fått jobbet. Man har tio dagar på sig efter att tilldelningsbeslutet lämnades under gårdagen, säger Söreling och fortsätter:

– Om det inte blir något överklagande så kan arbetet sätta igång ganska omgående.

Vad betyder byggnationen i Målilla?

– Det är jättepositivt att det händer något på andra orter än Hultsfred och att det sker en satsning på särskolan som är i behov av det. 

Jakob Karlsson

Ossian Mathiasson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: