Annons:

Sök

Annons:

DANIEL KLAR FÖR KVARTSFINAL I PARALYMPICS

Daniel Gustafsson är vidare till kvartsfinal i dubbelturneringen av Paralympics. Foto: Bildbyrån

DANIEL KLAR FÖR KVARTSFINAL I PARALYMPICS

Debuten är avklarad och premiärnerverna borta. Daniel Gustafsson från Hultsfred är vidare till kvartsfinal i dubbelturneringen i bordtennis under Paralympics i Paris tillsammans med Emil Andersson. 

I den allra första rundan i Arena Paris Sud, där vi såg Truls Möregårdh briljera för fullt för några veckor sedan, ställdes Daniel Gustafsson och hans dubbelpartner Emil Andersson mot det thailändska paret Chalermpong Punpoo och Bunpot Sillapakong. 

Svenskarna fick en succéstart och ledde med 5-1 i det första setet. Punpoo och Sillapakong kom dock tillbaka starkt och sex raka poäng. Den thailändska duon höll undan och vann det första setet med 11-9. 

Hultsfredskillen var sedan riktigt illa ute även i det andra setet. Han och Emil Andersson låg under med både 4-1 och 8-4. Känslan där och då var att matchen kunde ha glidit de båda ur händerna. Men Gustafsson/Andersson räddade flera setbollar och vann till slut med 13-11. 

Klar för kvartsfinal

Även i det tredje setet var svenskduon illa ute. Bland annat låg man under med 7-9, men vände och tog fyra raka bollar. Därmed vann man tredje set med 11-9. 

I det fjärde setet var det som att Gustafsson/Andersson hade varvat upp. Man tog tidigt kommandot och gick fram till 10-6. Den första matchbollen räckte och svenskarna vann därmed matchen med 3-1.

Nu väntar kvartsfinal i dubbelturneringen för Daniel Gustafsson i hans Paralympics-debut. HÄR kan du läsa vår intervju med Daniel Gustafsson från i går. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: